Gazete Vatan Logo

SSK Sorgulama İle Gün Sayınızı Öğrenebilirsiniz

SSK sorgulama sayfasından sigortanızla ilgili ödenen gün sayınızı öğrenebilirsiniz. SSK gün sorgulama adımlarını yapmak için e devlet girişi yapmanız gerekmektedir. SSK sorgulama adımlarına bakalım.

SSK Sorgulama İle Gün Sayınızı Öğrenebilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta hizmeti devlet tarafından zorunlu olduğu için vatandaşlar bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını işverenden talep edebilmektedir. Üstelik sigortasız bir şekilde işçi çalıştırmanın yasak ve ceza gerektiren bir durum olması nedeniyle vatandaşların işverenler tarafından sigorta yapılmadığı durumlarda şikayet etme hakkı ve bu konuda hakkını sonuna kadar araması mümkündür. Bu açıdan sigorta sayesinde vatandaşlar yaşamda ve çalışma hayatı sonrasında emeklilik döneminde güvence sağlayabilmektedir. Bu sağlanan özellikler nedeniyle sigorta Türkiye'de çok önemsenmektedir. Çalışan kesimin büyük bir kısmı sigortalı bir şekilde çalışmaktadır.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sağlanan sigorta sayısı günden güne artarken emekli olan vatandaşlar ile birlikte hizmet alan kişi sayısı da günden güne artış göstermektedir. Bu açıdan kurumdaki yoğunluğun azaltılması amacıyla SSK sorgulama hizmetleri geliştirerek kullanım açılmıştır. Vatandaşlar sigortaları ile ilgili bilgi almak istediklerinde online olarak sunulan SSK sorgulama hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Bu sayede kuruma gitmeden bilgilere ulaşabilen vatandaşlar hem kurumlardaki işlemleri azaltmış hem de istedikleri zaman SSK sorgulama yaparak sigorta bilgilerine erişmenin kolaylığını yaşamıştır. İlgili SSK sorgulama hizmetlerinden tüm vatandaşların yararlanması mümkündür. Bu açıdan herhangi bir kısıtlama ya da işlem ücreti ödemeden sizler de sigortanız hakkında online olarak bilgi sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun oluşturduğu SSK sorgulama hizmetler için e devlet kapısını tercih etmiş ve hizmetler e devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulmuştur. Bu açıdan vatandaşların e devlet kapısı üzerinden yapacağı giriş sonrasında tüm sigorta hizmetlerinden yararlanması ve SSK sorgulama yapması mümkündür. SSK sorgulama yapmak isteyen vatandaşların takip etmesi gereken adımlar ise hizmet dökümü seçimidir. 4A hizmet dökümü seçimi ile birlikte yapılacak olan SSK sorgulama sayfasında sigorta ile ilgili merak edilen tüm detayları öğrenmek mümkündür. Bu açıdan belirtilen hizmetin seçilmesi yeterli olacak ve sistem tarafından sigorta dökümü ekrana getirecektir. Sigorta dökümü üzerinden sigortanın başlangıç tarihinden itibaren yapılan tüm işlemler görüntülenebilir. Bu açıdan büyük bir kolaylık sağlanmış durumdadır.

Haberin Devamı

Sistem üzerinden alınacak olan hizmet dökümü ile vatandaşların özellikle prim ödemelerini takip etmesi gerekir. Prim ödemelerinin düzenli yapılıp yapılmadığı, bir ay içerisinde eksik gün gösterilip gösterilmediği öğrenildikten sonra bu konuda herhangi bir ihmalin yapılıp yapılmadığı da görülebilir. Bu açıdan vatandaşların sigortaları üzerinden herhangi bir ihmalin oluşmasını önlemesi de mümkün duruma gelmiştir. Önceki yıllarda sigorta konusunda yaşanan pek çok mağduriyet çevrimiçi olarak sunulan sigorta hizmetleri sayesinde artık önlenebilmektedir. Vatandaşlar için güvence sağlayan sigorta hizmetleri bu konuda tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sunulmuş ve herhangi bir mağduriyetin olmaması adına vatandaşların kullanılması yönünde çağrılar yapılmıştır.

Haberin Devamı