Gazete Vatan Logo

SSK Sorgulama Hizmetleri Ve SSK Prim Gün Sayısı Sorgulama

Online olarak sunulan SSK sorgulama hizmetleri ile SGK bilgilerinize erişebilirsiniz. SSK sorgulama siteleri ve SSK sorgulama işlemleri için yazının devamını okuyabilirsiniz.

SSK sorgulama konusundavatandaşların daha rahat bir şekilde bilgi alması ve kurumlarabaşvuruyaparakkurumlara yoğunluk oluşturmasını engellemek adına SGK tarafından hizmetler online olarak sitelere yüklenmiştir. Böylece vatandaşlar sunulan hizmetleri seçerek, gerekli bilgileri sağlayabilecektir. Sizler de sigortanız ve diğer SGK ile ilgili konularda online olarak SSK sorgulama yaparak bilgi alabilmektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK PRİM SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK prim sorgulama işlemleri için her ne kadar SGK’nın resmi portalı E SGM açılmış olsa da çok kısa bir süre önce bakıma alındığı için site üzerinden şu an için bilgi alabilmeniz ve giriş yapabilmeniz mümkün olmayacaktır. Bu nedenle SSK gün sayısı sorgulama ile ilgili işlemlerinizde e devlethizmet sayfalarını kullanmanız gerekmektedir.

SSK Hangi Siteden Sorgulanır?

SSK sorgulama konusunda tercih edebileceğiniz en iyi kaynak E Devlet kapısıdır. Devlet kapısında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü sayesinde kurum tarafından online olarak sunulan tüm hizmetlere erişim sağlayabilirsiniz. Böylece özellikle E SGM hizmet ekranı açılana kadar hizmetlerinizi E Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirerek, SSK gün sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Gün Sayısı Nasıl Sorgulanır?

SSK sorgulama olarak yapabileceğiniz işlemler arasında en önemlisi hizmet dökümü almaktır. Hem sigorta denetlemek hem de sigorta bilgilerinize erişim sağlamak amacıyla online olarak sunulan sigorta hizmet dökümü almanız yeterli olacaktır. Sigortanızın kapsamlı bir şekilde dökümünü veren 4a hizmet dökümü sayesinde istediğiniz bilgilere erişim sağlayabilirsiniz.

SSK Sorgulama İçin Üyelik Gerekir Mi?

Sigortanızı sorgulamanız için E Devlet üyeliğiniz olması gerekmektedir. E SGM hizmet ekranında herhangi bir üyelik işlemleri olmadığı için vatnadaşlra kolay bir şekilde SSK prim sorgulama yapabilse de devlet kapısında böyle bir imkan bulunmamaktadır. Bu nedenle sigortanız hakkında bilgi almadan önce üyelik işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir. Daha önce üyeliği olan ve ya üyelik açmış olan kişilerin üyelik bilgileri ile giriş yapması yeterli olacaktır. Üye olmayanların ise üye olduktan sonra belirtilen 4a hizmet dökümü sorgulama ekranı üzerinden hizmetleri seçerek yararlanması mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Kimler Sigortası İçin Sorgulama Yapabilir?

SGK üzerinden sigortası bulunan tüm vatandaşların sigortası hakkında sorgulama yaparak bilgi alabilmesi mümkündür. Bunun için belirtilen şekilde sitelere giriş yaparak sorgulama yapmanız yeterli olacaktır. 4A, 4B ve 4C fark etmeksizin ücretsiz bir şekilde sorgulama yapılabilmektedir.