Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişinden SGK Borç Sorgulama

SSK gün sorgulama ve SGK borç sorgulama işlemleri e devlet girişi ile yapılabilmektedir. SSK gün sorgulama işlemlerini e devlet şifresi ile nasıl yapacağınızıSSK sorgulamahaberimizden inceleyebilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişinden SGK Borç Sorgulama

SSK gün sorgulama kapsamında online olarak hizmet dökümünün alınması yeterlidir. Alınacak olan hizmet dökümü vatandaşlar SSK gün sorgulama konusunda bilgi sağlayacaktır. Hizmet döküm için yapacağınız seçimler sonrasındaekrandahizmet dökümü yer alacak ve döküm üzerinden de SSK gün sorgulama yapılabilecektir. SSK gün sorgulama yapıldıktan sonra özellikle ne zaman emekli olurum uygulaması kullanılarak bilgi alınabilmektedir. SSK gün sorgulama ile öğrenilen prim bilgilerinin aynı şekilde girileceği sorgulama ekranı sonrasında kişilerin ne zaman emekli olacağı da sistem tarafından hesaplanarak sunulmaktadır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

Bu açıdan sadece SSK gün sorgulama için değil, diğer SGK hizmetlerinden yararlanmak için de SSK gün sorgulamayapılmasıgerekebilmektedir. Sigorta gün sorgulama ve diğer SGK hizmetleri için kişilerin e devlet kapısı üzerinden işlem yapması gerekmektedir. Fakat işlemler için kişilerin ilk olarak e devlet kapısı üyesi olması ve üyelik bilgileri ile sisteme erişim sağlaması gerekmektedir. Aksi halde hiçbir hizmettenyararlanılmasımümkün olmayacaktır. Bu nedenle de ilk olarak üyelikişlemlerinin yapılması gerekir. Üyelik sonrasında ise gerek gün sorgulama gerekse de diğer SGK hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK Borç Sorgulama

SGK tarafından online olarak e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerin dışında özel sayfalar hazırlanarak kullanıma açılan hizmetler de bulunmaktadır. Bu hizmetlerden birisi de SGK borç sorgulama olmaktadır. SGK borç sorgulama için SGK web tahsilat servisinin kullanılması gerekmektedir. Web tahsilatı üzerinden yapılacak olan borç sorgulama üstelik tek bir hizmete yönelik değildir. İşveren ödemeleri ve diğer hizmetler olmak üzere farklı seçenekler üzerinden SGK borç sorgulama hizmeti sunulmuştur. Bu bakımdan kişilerim borç bilgisi almak istediği bilgiye göre seçim yapması gerekmektedir. Seçimin yapılması ile birlikte ilgili hizmete bağlı olarak kişilerin ne kadar borcu olduğu görülebilmektedir.

Haberin Devamı

Online olarakSGK borç sorgulama yapılması için kişilerin ilgili servise e devlet kapısı üyeliği ile giriş yapması gerekmektedir. Girişyapıldıktan sonra ek bir bilgi girmeye gerek kalmadan hizmetler üzerinden borç bilgisine erişim sağlanabilmektedir. Online olarak yapılacak olan sorgulamalardan sonra borcu olan vatandaşların ödeme adımlarını takip ederek, ödeme işlemlerini yapması yeterli olacaktır. Böylece online olarak hem borç sorgulamahem de sorgulanan borçların ödenmesi mümkün kılınmıştır. Tüm vatandaşlar tarafından kullanılacak olan sistemde herhangi bir kısıtlama olmadığı gibi sadece ödeme bölümünde kredi kartı üzerinden ödeme alınmaktadır. Bu nedenle de ödeme yapmak isteyenlerin kredi kartını kullanması gerekmektedir.