Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SSK Prim Sorgulama

Sigorta takibi için SSK gün sorgulama yapılmalıdır. SSK gün sorgulama işlemlerinde e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. SSK prim sorgulama detayları haberimizde.

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SSK Prim Sorgulama

Sigorta işlemlerini internet üzerinden yapmak isteyen kişilerin SGK tarafından resmi olarak sunulan hizmetlere erişim sağlaması gerekmektedir. SGK hizmetlerinin sunulduğu e devlet kapısı, bu işlemleri yapmanız için resmi bir kanyak durumundadır ve bu nedenle vatandaşların da bu portalı kullanması gerekmektedir. SSK gün sorgulama yapılması için giriş işlemlerinin ardından kişilerin hizmet dökümünü alması gerekmektedir. 4A ve 4B’ye özel olarak hizmetdökümü seçenekleri olduğu için kişilerinSSK gün sorgulama yapmak için doğru hizmet dökümünü alması gerekmektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

SSK Prim Gün Dökümü Sorgulama İşlemi

SSK gün sorgulama yapmak isteyen kişilerin gereksinim duyduğuSSK prim sorgulama için e devlet kapısı üzerindeki hizmetlere tıklananız yeterlidir.Hizmetleretıklamanızın ardından sistem tarafından kişinin hizmet dökümü erkanda yer alacaktır. Ekranda yayınlanan döküm üzerinden sizler de kolay bir şekilde bilgi sağlayabilirsiniz. SSK gün sorgulama için gün bölümüne bakmanız yeterlidir. Dökümde detaylı olarak gün bilgisi yer almaktadır. Aylık, yıllık olarak SSK gün sorgulamayapabileceğiniz gibi toplam gün bölümünden de sigortanızda kaç gün olduğunu öğrenebilirsiniz

Haberin Devamı

SSK gün sorgulamaişlemleri için belirtildiği gibi hizmet dökümü yeterli olacağı gibi sadece SSK gün sorgulama için değil, diğer sigorta işlemlerinizde de belirtildiği gibi sigorta hizmet döküm alabilirsiniz. Vatandaşların sigorta hesabının açılmasının ardından sorgulama anına kadar tüm süre içerisindeki işlemleri gösteren hizmet dökümü, bu açıdan ihtiyaç duyulan bilgilere erişim sağlanmasını da kolaylaştırmaktadır.

Bu açıdan gerek sigorta primlerinizin düzenli ödenip ödenmediğini öğrenmek gerekse de kazancınızın ne kadar gösterildiğini öğrenmek için SSK prim sorgulama imkanından yardım alabilirsiniz. Sigortası olan tüm vatandaşların yararlanabileceği ve alabileceği bu hizmet dökümü için e devlet kapısındaki SGK kurum hizmetlerinin ziyaret edilmesi ve SSK prim sorgulama bölümüne girilmesi yeterli olacaktır. Üstelik hizmetleri seçmeniz ile birlikte ilgili hizmete ait durumekranda yer alacaktır. Bu açıdan ek bir işleme de gerek yoktur.

Haberin Devamı

E Devlet Giriş

E devlet giriş işlemlerinde kişilerin önceden üyelik işlemlerini çözmesi gerekmektedir. Üyelik için kişilerin PTT’ye giderek başvuru yapması gerekir. Başvuru ile birlikte kişilere ücretli olan e devlet kapısı şifresi verilecektir. Verilen e devlet şifresi ile birlikte e devlet kapısı üyelik işlemleri de tamamlanmış olacaktır. Belirtilen işlemleri yapıktan sonra e devlet kapısı giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve PTT’den aldığınız şifreyi girmeniz yeterli olacaktır.

Giriş yaptıktan sonra profil bölümünüzdenşifrenizi değiştirmeniz gerekir. Böylece sorunsuz bir şekilde daha sonraki dönemlerde de e devlet kapısı giriş yaparak devlet e hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.