Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SSK Prim Sorgulama

E devlet SSK gün sorgulama sayfası ilgili bölümden SSK prim sorgulama işlemini yapabilirsiniz. SSK gün sorgulama ve diğer SSK 4a hizmet dökümü bilgileri için sorgulama adımları haberimizde.

Vatandaşların sigorta ile ilgili bilgi almak için yapacağı işlemlerin başında SSK gün sorgulama gelmektedir. SSK gün sorgulama ile birlikte gün takibiyapılabildiği gibi özelikle iş veren tarafından sigorta üzerinden yapılan işlemler yakından takip edilebilmektedir. Eksik prim bilgilerinin olup olmadığı gibi durumlar SSK gün sorgulama ile birlikte ortaya çıktığı için çalışan kişilerin online olarak sunulan SSK gün sorgulama işlemlerini yapması yeterli olacaktır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK Gün Sorgulama İşlemleri

SSK gün sorgulama e devlet sisteminin en çok kullanılan bölümleri arasında yer alır. Çünkü ülkemizde epey sayıda sosyal sigortalı çalışan vardır. Farklı bir grupta olan kişiler kendi gruplarına ait dokümanlara yönlenmektedir. SSK grubuna ait olan çalışanlar, bu döküm sayesinde aktüel olarak bilgilerine, prim bilgilerine ulaşabilir. Bu bilgiler doğrultusunda bir yanlışlık olup olmadığını erkenden öğrenirsiniz ve buna göre hareket edersiniz. SGK çatısı altında bulunan herkes için çalışma bilgileri, prim bilgileri birbirinden doğal olarak farklıdır, herkesin işe giriş çıkış yılları ya da iş tanımları birbirinden ayrılır, bu yüzden bilgiler tamamen şahsidir.

Haberin Devamı

Yıllar önce T. C. Kimlik numarası ile ulaşılabilen sorgulama bilgileri konusunda şimdi güvenlik seviyesi epey artırılmış durumdadır. Güvenlik meselesi birçok çalışan için oldukça önemlidir. Bilgilerinizi, sizin dışınızda her isteyen kolay bir şekilde öğrenemez. E devlet sisteminin kazandırdığı en önemli şeylerden bir tanesi de güvenlik konusunda kazandırdıklarıdır.

SSK gün sorgulama dışında online olarak yapılacak olan işlemlerden birisi de ile SSK prim sorgulama belirtilen hizmet sayesinde vatandaşların gün bilgisinin yanında SSK prim sorgulama yapması da mümkün kılınmıştır. Prim konusunda özelikle Bağkur’lu olan vatandaşlar için farklı bir hizmet sunulmaktadır. Bağkur sigorta türünde kişilerin primlerini kendilerinin ödemesi gerektiği için vatandaşlar prim sorgulama yaparak ne kadar borçları olduğunu ve ne kadar prim ödemesi yaptığını görüntülemesi mümkündür.

Haberin Devamı

E devlet üzerinden sunulan hizmetler için e devlet üyeliğinin olması gerekmektedir. Eğer sizin SSK prim sorgulama gibi hizmetlerden yararlanmak için herhangi bir üyeliğiniz bulunmuyorsa ilk olarak en yakın PTT şubesine gitmeniz ve bu PTT şubesinden e devlet kapısı için şifre almanız gerekmektedir. PTT tarafından verilen şifre için ücret ödemeniz de gerekmektedir. Şifreyi aldıktan sonra kolay bir şekilde e devlet kapısı giriş ekranı üzerinden giriş yapabilir ve SSK prim sorgulama başta olmak üzere tüm SGK ve diğer kurumlar tarafından sunulan hizmetlerden yararlanmaya başlayabilirsiniz. Bundan sonraki tüm işlemler ücretsizdir.