Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi ile neleri öğrenebilirim?

SKS Bağ-Kur sorgulama ile hizmet döküm belgenizi elde etmeniz mümkündür. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi ile ayrıca hizmet gün sayınızı da öğrenebiliyorsunuz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin detaylarını haberimizden inceleyebilirsiniz.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi ile neleri öğrenebilirim?

Günlük yaşantımızı sürdürebilmemiz adına bazı temel ihtiyaçlara gereksinim duyarız. Bu nedenden dolayı bu ihtiyaçları karşılamak adına ve yaşantımızı daha yaşanabilir bir hale getirme arzusundan mütevellit bir işe başlamak isteriz. Kimimiz küçük yaşlarda bu hedefini belirleyip bu amaç uğruna yıllarca eğitim görür kimimiz ise iş tecrübeleri sayesinde bu amaca ulaşmayı hedefler Hepsinin temelinde ise yaşam kalitesini artırmak yatar. Ve hatta gelecek kaygısı olanlar için iş seçimi oldukça önemlidir. Meslek grubuna göre devletin ve ilgili kurumların sizleri bu kaygıdan kurtaracak sigorta güvenceleri vardır. Bu sigorta güvencesine meslek gruplarına bağlı olarak sahip olabilirsiniz. Bunlardan en çok bilinenleri SSK ve Bağ-Kur dur. Bu iki sigorta kurumu arasında önemli bir fark vardır. Bu fark ise örneğin bir işe giriyorsunuz ve iş verenin artık yasalar ile sizlere hem sağlığınızı açısından hem de verdiğiniz emeklerin karşılığını verebilmek adına yaptırması zorunlu olan bir sigorta vardır. SSK bu sigorta grubuna dahildir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İş verenin sizlerin adına düzenli olarak yatırdığı prim sayesinde sizlerde bu sigorta kurumuna bağlı kalabilirsiniz. Bağ-Kur ise kişi kendi işini kurarak orada hizmet vermeye başladığı andan itibaren kendi adına düzenli olarak yatırdığı primler sayesinde bağlı olduğu bir kurumdur. Birbirinden farklı olan bu kurumlar her ne kadar kendi aralarında farklılık gösterse de ikisinin de temel amacı kişinin yaşam kalitesini artırmak sağlık alanı başta olmak üzere daha bir çok sosyal alanda kişiye avantajlar sunarak refah bir düzeyde yaşamlarını sağlamaktır. Aynı zamanda belirli bir hizmet yılını doldurduktan sonra adınıza ödenen yada sizlerin bizzat dediği bu düzenli primler sizlere maaş olarak yatacaktır. En ihtiyacınız olduğu dönemlerde yani iş gücünüzün azaldığı dönemlere denk gelen bu maaş sizleri emekli olduktan sonra daha da refah bir düzeyde yaşamanızı sağlayacaktır. Bu nedenden dolayı 18 yaşını geçen her kişi bir an önce iş hayatına atılarak sigortaya sahip olmak ve bir an önce emekli olmak ister. Her sigorta kurumunun kendi belirlediği bir prim miktarı vardır. Bu prim miktarlarını ödemek için sizlerin bu miktarları takip etmesi gerekecektir. Y a da kişinin prim borcu var ise bunu ödemek için önce bir sorgulatma işlemi yapması gerekir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için yapmanız gereken ilk işlem bir e-devlet şifresine sahip olmaktır. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için alacağınız bu e-devlet şifresini en yakın PTT şubesine gidip başvurarak elde edebilirsiniz. Daha sonra resmi e-devlet sistemine girmeniz gerekecektir. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için girmiş olduğunuz bu sistem SSK Bağ-Kur sorgulama işleminizi başarılı bir şeklide gerçekleştirme adına sizlerden 2 TL karşılığında aldığınız e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı isteyecektir. Daha sonra SSK Bağ-Kur Sorgulama işlemi için kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Ve ardından yenilenerek açılacak olan sayfadan e-hizmetler başlığı altından SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini seçerek SSK Bağ-Kur Sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı