Gazete Vatan Logo

Srs Nedir, Ne İşe Yarar? Arabada Srs Lambası Işığı Neden Yanar?

Yaşanabilecek olası kazalara karşı araçlarda birçok güvenlik sistemi bulunmaktadır. Bu güvenlik sistemlerinden biri olarak ise airbag, yani hava yastığı öne çıkıyor. Bu sisteme bağlı bir yapı olarak ise SRS önemli bir yer taşımaktadır. Diğer bir isim üzerinden Türkçe de tamamlayıcı kısıtlama sistemi olarak değerlendirilebilir.

Srs Nedir, Ne İşe Yarar? Arabada Srs Lambası Işığı Neden Yanar?

Hava yastığı sistemi devreye girdiği zaman gösterge panelinde yanan bir ışık olduğunu söylemek gerekir. Aynı zamanda bunun bir uyarı ışığı olduğunuz ifade etmek mümkün. Bu ışığın sönmesi ise hava yastığı sisteminin devre dışı bırakılması ile gerçekleşir. Aynı zamanda araç yoldan çıkana kadar yine yanık kaldığını söylemek gerekir.

Srs Nedir?

SRS Türkçe üzerinden tamamlayıcı kısıtlama sistemi olarak bilinmektedir. Aynı zamanda airbag ile ortak şekilde bağlantılı olarak çalışan bir sistemdir. Diğer yandan bir uyarı ışığı olduğunu ifade etmek mümkündür. Herhangi bir olası kaza ile yaşanan ön taraftan çarpışma neticesinde, airbag sisteminin çalışması ile senkronize biçimde harekete geçer. Yani bu yanan ışık airbag sisteminin hala aktif olduğunu ve Çalıştığını gösterir. Genelde ise Aracın ön tarafındaki gösterge panelinde yer alan bir bağlantı, ışık sistemidir.

Srs Ne İşe Yarar?

SRS genel çerçevede airbag sisteminin çalışıp çalışmadığını gösteren bir ışık sistemidir. Herhangi bir çarpışma anında airbag harekete geçmiş ise aracın ön kısmındaki panelde bir ışık yanar. Bu ışık SRS ışığı olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda tamamlayıcı kısıtlama sistemi olarak da ifade edildiğini söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Diğer yandan herhangi bir sebep olmadan eğer hasarlı biçimde airbag çalışırsa yine bu ışık harekete geçmektedir. Böylece airbag sisteminin sorunlu olup olmadığına yönelik bilgi verir. Hava yastığı sistemi devre dışı bırakılana kadar bu ışık yanmaya devam eder. Aynı zamanda araç yine yoldan çıkana kadar bu ışığın yandığını söylemek mümkündür.

Arabada SRS Lambası Işığı Neden Yanar?

Araçlarda güvenlik büyük bir öneme sahiptir. Aynı zamanda sadece güvenlik değil araçların düzgün bir şekilde çalışması için uyarı sistemleri yer alır. Bu uyarı sistemlerinden biri olarak ise SRS lambası öne çıkmaktadır. Araçların panel kısmında bulunan bir gösterge olarak ortaya çıkan ışıktır.

Bu ışık aynı zamanda airbag ile bağlantılı şekilde çalışır. Yani eğer airbag harekete geçmiş ise buna bağlı olarak arabada SRS ışığı yanmaya başlar. Böylece airbag durdurulana veya araç yoldan çıkana kadar ışık yanmaya devam eder. Gösterge paneli üzerinde bir uyarı ışığı olarak airbag sisteminin çalışıp çalışmadığını gösterme yetisi sağlar.

Haberin Devamı