Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri kayıt bulunamadı ne demek?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmen kadrosuna yönelik mülakatlar nisan ayında gerçekleştirecek. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ise E-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. Sözlü mülakat yerleri sorgulanırken “Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri kayıt bulunamadı ne demek?” sorusuna yanıt aranıyor.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri kayıt bulunamadı ne demek?

Öğretmen adaylarının ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alındı. Başvurularını tamamlayan adaylar mülakat sınavına girmek için mülakat yerlerini sorguluyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı için öğretmen atama takvimiyle sınav yerlerinin ilan edileceği tarih duyuruldu. Buna göre adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan'da ilan edilecek. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri kayıt bulunamadı ne demek?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri kayıt bulunamadı ne demek?

Sözleşmeli öğretmenliğe başvuran adaylar, T.C. kimlik numaraları ile mülakata alınacakları yer bilgilerini "http://www.meb.gov.tr/" adresinden veya e Devlet sistemi öğrenebiliyor. Sözleşmeli öğretmenliğe başvuran adaylardan bazıları ''Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri kayıt bulunamadı'' uyarısı almaktadır. Bu uyarıyı alanlar mülakata çağrılmayan adaylar. Çünkü baraj geçilmiş olsa da her branş alanında alım yapılacak kontenjanın 3 katı aday en yüksek KPSS puanına göre çağrılıyor. 

Haberin Devamı