Gazete Vatan Logo

Söylemez Kardeşler kimdir? Halil Falyalı cinayetinden gözaltına alınan Söylemez Kardeşler nereli, Mustafa Söylemez gözaltında mı?

KKTC'de işlenen Halil Falyalı cinayetiyle ilgili olarak İstanbul'da gözaltına alınan 3 kişinin 'Söylemez Kardeşler' olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ve iki adamı olduğu öğrenildi. Peki, Söylemez kardeşler kimdir? Halil Falyalı cinayetinden gözaltına alınan Söylemezler kardeşler nereli, Mustafa Söylemez kimdir? İşte Söylemez Kardeşler çetesi hakkında merak edilenler...

Söylemez Kardeşler kimdir? Halil Falyalı cinayetinden gözaltına alınan Söylemez Kardeşler nereli, Mustafa Söylemez gözaltında mı?

Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayetiyle ilgili  "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamının gözaltına alındığı öğrenildi. Halil Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul'da 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı olduğu belirtildi. Şüphelilerin cinayetin ardından KKTC'den tekne ile Türkiye'ye geçtiği ileri sürüldü. Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor. İşte Söylemez kardeşler kimdir, nereli? İle Mustafa Söylemez kimdir? sorularının yanıtı.

SÖYLEMEZ KARDEŞLER KİMDİR?

Söylemez Kardeşler, Muş’un ileri gelen ailelerindendir. Aile üyeleri arasında asker, polis ve avukat mesleği yapan kişiler de bulunuyor.

Söylemezler, kamuoyunda “Üniformalı Çete” olarak tanınıyor. Mehmet Emir Söylemez ailenin en büyüğü, lider konumunda.

GATA mezunudur, tabip üsteğmenken re’sen emekliye sevk edildi. Mehmet Faysal Söylemez ise malulen emekli hava astsubayıdır. Mustafa Söylemez, komiser rütbesindeyken müstafi sayılarak meslekten çıkarıldı.  Mehmet Zait Söylemez ise Muş’ta avukatlık yaptı. Mehmet Sıddık komiser yardımcısıyken meslekten ihraç edildi.

Haberin Devamı

Onların adını Türkiye ilk kez 1996'da duydu. Adana'da yaşanan bir silahlı çatışma sonrası 11 asker, 24 polis hakkında soruşturma açıldı. İddialar inanılmaz boyuttaydı.

İddianamede Söylemez Kardeşler'in Sedat Bucak'a lav sihalıyla saldırı planladığı, Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinkaya'yı yine lav silahı ile öldürmeyi plandıkları iddia edildi.

Davalar başladı. Sıra, Söylemez Kardeşler'in verecekleri ifadedeydi. Söylemez Kardeşler, Mehmet Ağar ve Sedat Bucak'ı kendilerine komplo kurmakla suçladı. Onların iddialarına göre Ağar ve Bucak, kardeşleri Emir Söylemez, Resul Söylemez ve şoförleri Ercan Akyol'un ölümünden sorumluydu.

Söylemez Kardeşler 1997 yılında tutuklandı. 2002 yılındaki Rahşan Ecevit affıyla dışarı çıktılar. 2 yıl sonra ise haklarında tekrar tutklama kararı çıkarıldı. Ancak onlar Kuzey Irak'a, Erbil'e gitmişlerdi.

İddialara göre orada da işadamlarından haraç topluyorlardı. Orada da gözaltına alındılar. Serbest kaldıktan sonra da bu kez rotalarında Azerbeycan vardı. Kırmızı bültenle aranan Söylemez Kardeşler, geçtiğimiz haziran ayında bu kez Azerbaycan'da ortaya çıktılar ve yakalandılar; 3 Haziran'da da Türkiye'ye iade edildiler.

Haberin Devamı