Gazete Vatan Logo

Sosyalizmin kalesine cami!

Diyanet Vakfı, sosyalizmin kalesi olarak bilinen Küba'ya cami yaptırmak için kolları sıvadı. Türk Büyükelçiliği kanalıyla Kübalı resmi makamlar arasında yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığı ve Ocak ayında ilk kazmanın vurulacağı bilgisi verildi.

Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerinin, Güney Amerika'daki Müslümanlar'ın ihtiyaçları doğrultusunda Küba'nın yanı sıra
Haiti'ye de cami inşa etme kararı aldığı, Diyanet Vakfı'ndan bir heyetin hem iki ülkeye, hem de Güney Amerika'daki diğer Latin ülkelerine ziyarette bulunacağı bilgisi verildi.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, yurtdışında 26 farklı ülkede yaptırılan camiler olduğunu belirterek; "Güney Amerika'daki Müslümanlar'dan gelen talepler doğrultusunda yardım eli uzatmaya karar verdik. Her ülkenin kendine özel bir konumu var. Küba'da resmi makamlar arasında yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandı. Büyükelçilik kanalıyla süreci takip ediyoruz. Kübalı makamlar cami projesine olumlu yaklaştıklarını yazıyla bildirdiler. Küba Cami, Havana'ya yapılacak. Küba'da 300-500 civarında yerli Müslüman yaşıyor. Dışarıdan gelenlerle sayı 3 bin civarında. Yapılması düşünülen caminin tüm masraflarını biz üstleneceğiz. Küba Hükümeti de işin içinde olmak istediğini araziyi kendilerinin tahsis edeceklerini söylediler. Önümüzdeki günlerde Havana'da incelemelerde bulunacağız. Bizim isteğimiz minareli klasik bir cami ancak bunun için izin verilmezse daha küçük boyutta bir cami yapılacak" dedi.

Haiti'deki cami projesine de değinen Tutkun, "Haiti'de yer tahsisi yapıldı. Mimar arkadaşımızı görevlendirdik.
Ocak ayında çalışmalara başlıyoruz. Haiti'deki cami daha küçük çaplı olacak. 6 ayda bitirilmesini planlıyoruz. Müslümanlar'In kurduğu bir dernek kanalıyla yapılacak. Haiti'de bulunan mahalli partner kuruluş vasıtasıyla masrafları üstleneceğiz. Bölgeye koordinatör gönderdik. Gerekli izinler alındı. Haiti'nin Capeheiten şehrinde yapılacak cami 500 kişilik olacak ve 200 metrekare olması planlanıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı