Gazete Vatan Logo

Sosyal medyayı cin çarptı!

Sahte hoca ve medyumlar, sanal ortamı mesken tuttu. Facebook, Instagram ve Whatsapp üzerinden çalışan şarlatanlar, büyü ve muska karşılığında binlerce lira çarpıyor.

Sosyal medyayı cin çarptı!

Merdiven altlarını, gizli evleri büyücü yuvalarına çeviren medyumlar ve sahte hocalar sosyal medyayı da ele geçirdi. Bağlantıyı Instagram ve Facebook’tan kuran dolandırıcılar, iletişim bilgilerini yükledikten sonra kurbanlarını bekliyor. Vatandaşlara aşk, bağlama, gideni geri getirme büyüleriyle vaatler veriyor. Kurbanlarından iç çamaşırı, ölü toprak gibi şeyler isteyen dolandırıcılar teşhisi de Whatsapp üzerinde koyuyor.

80 bin takipçisi var

İş tahsilata gelince 75 liradan 5 bin liraya kadar olan muskaları kargoyla göndereceklerini söyleyen dolandırıcılar ödemeleri de kargoyla alıyor. Bu şekilde mağdurun elinde resmi bir belge olması engelleniyor. Sosyal medyada yüzlerce medyum sayfası bulunurken en dikkat çekenleri ise 40 bin takipçisiyle Medyum Hakan 80 bin takipçisiyle Medyum Mustafa Kılıç.

Parayı aldı, engelledi

Sosyal medyada iletişime geçtiği medyum tarafından dolandırıldığını iddia eden Cemile C., başına gelenleri şöyle anlatıyor: “Ben medyum Bedirhan isimli birine ulaştım. Sıkıntılarımın olduğunu söyledim. Muska yazacağını söyledi, 1.200 lirayı kargoyla göndermemi istedi. Gönderdikten sonra benden haber bekle dedi. 15 gün sonra numaramı engelledi.”

Haberin Devamı

Kargoyla iç çamaşırı!

Medyum Faruk Boz isimli kişi tarafından dolandırılan A.K de, parasını nasıl kaptırdığını şu sözlerle anlattı: “İç çamaşırımı ve parayı kargoyla göndermemi istedi. Muskayı iç çamaşırıma yazarak sıkıntılarımdan kurtulacağımı vaat etti. Bu şekilde 500 lirayı alarak kayıplara karıştı.”

“Cinlerimi başına musallat ederim”

D.B. isimli bir kadın Medyum Samsunlu Bulut isimli kişinin, ‘Beni mutlu edersen ben de senin işini görürüm’ teklifinde bulunduğunu aksi halde fotoğraflarımı paylaşacağı yönünde tehdit ettiğini söylerken, Medyum Papaz Ahmedi isimli dolandırıcının, güzel bulup etkilendiği kadınlara, “Eğer benimle olmazsan sana cinleri musallat ederim. Her gece benimle ilişkiye girmiş gibi olursun” diyerek tehdit ettiğini söyledi.

300 liradan 75’e düştü

Biz de kendilerini medyum olarak tanıtan kişilerle iletişime geçtik. Sivas’ta yaşayan Medyum Cihat aile bilgileri ve resme bakarak, ‘Sana üç harfliler musallat olmuş, durumun günden güne kötüleşiyor kardeşim. Muska yapmam lazım’ dedi. Muskayı nasıl alacağımızı ve maliyeti sorduğumuzda, ‘Burada olmana gerek yok, ben hissediyorum. Kargoyla yollarım. Maliyet de 300 lira dedi. Para konusunda pazarlık yapmaya başladığımızda 75 liraya kadar indi.

Haberin Devamı