Gazete Vatan Logo

Soma’yı 15 savcı soruşturacak!

Soma’daki facianın ardından başlatılan soruşturmanın süratle yürütülebilmesi için 15 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. İlk etapta gözaltına alınacak olan amirlerin de faciada öldüğü belirtildi.

SOMA’da meydana gelen maden ocağı faciasının ardından geniş çaplı soruşturma başlatılacağı öğrenildi. Soruşturmanın süratle yürütülebilmesi için 15 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Yetkililer, şu anda hemen gözaltı yapılmasının infial yaratabileceğini, bu kişilerin yakınlarının tehdit altında kalabileceğine dikkati çekti. Manisa Başsavcılığı, olay mahallinin Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı olduğunu ve soruşturmayı Akhisar’ın yürüttüğünü bildirdi.

Yaşanan facianın ardından Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner başkanlığında bir soruşturma ekibi kuruldu. Ekipte, Soma, Kırkağaç, Balıkesir ve İzmir’den takviye savcılar ve Adli Tıp uzmanları görevlendirildi. Savcılar öncelikler ölenlerin kimliklerini ve ölüm sebeplerini tespit etmeye çalışıyorlar. Teşhis edilemeyecek durumda ceset olması durumunda DNA testi yapılacak.

Şirket sahibine kadar gider

Cenazelerin bir an önce ailelerine teslim edilmesini sağlamak için otopsi konusunda İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan da yardım alınıyor. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak’ın “Bize iletilen bilgilere göre olay trafo patlaması sonucu meydana geldi. Gözaltı şimdilik yok. İlk etapta gözaltına alınacak, ifadesine başvurulacak sorumlu amirlerin de bir kısmı diğerleriyle birlikte ölmüş durumda. İş müfettişleri kusur durumunu ve sorumluları tespit edecek. Nerede sorun var, bunlardan kimler sorumlu, vardiya amirinden tutun da şirket genel müdürü ve şirket sahibine kadar gider bu olay” diye konuştuğu öğrenildi.

3 gün milli yas ilan edildi

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından Başbakanlık 3 gün milli yas ilan etti. 19 Mayıs’ta yapılacak kutlamalar da iptal edildi. 19 Mayıs’ta törenler yapılacak ancak kutlamalar yapılmayacak. Türkiye daha önce, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümünde ulusal yas ilan etmişti.

Haberin Devamı