Gazete Vatan Logo

Sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor? 4 günlük sokağa çıkma yasağı ne zaman, hangi iller kapsıyor? Sokağa çıkma yasağı para cezası ne kadar?

Corona virüsü salgını nedeniyle İstanbul ve Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 23 Nisan’ın resmi tatil olması nedeniyle sokağa çıkma yasağı bu hafta 4 güne çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafından yapılan açıklamada yasağın başlayacağı gün ve saat açıklanırken, fırın çalışanları, dağıtım şirketi çalışanları, lojistik ve akaryakıt çalışanları, gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanların da sokağa çıkma yasağından muaf olduğu bildirildi. Sokağa çıkma yasağı Perşembeden mi başlayacak? Ne zaman sokağa çıkma yasağı başlıyor? Sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor?

Sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor? 4 günlük sokağa çıkma yasağı ne zaman, hangi iller kapsıyor? Sokağa çıkma yasağı para cezası ne kadar?

Corona virüsü nedeniyle iki haftadır İçişleri Bakanlığı tarafından hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan ediliyordu. Bu hafta bir değişiklik yapıldı, 23 Nisan’ın resmi tatil olması sebebiyle sokağa çıkma yasağı 4 güne çıkarıldı. Sokağa çıkma yasağı Perşembeden mi başlayacak? Ne zaman sokağa çıkma yasağı başlıyor? Sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor?

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Milletimizin çok büyük bir bölümünün açıklaman tedbirlere uyması sayesinde salgının felaket boyutuna ulaşmasının önüne geçtik. 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında günlük hayata etkisini en az düzeyde tutma konusunda 31 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması yapmayı planlıyoruz’’ açıklaması yaptı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, HANGİ İLLERİ KAPSIYOR?

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 22.04.2020 tarihi saat 24.00 ile 26.04.2020 tarihi saat 24.00 arasında (hafta sonu) büyükşehir statüsündeki 30 il (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir genelge gönderdi.

Haberin Devamı

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI PARA CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3.150 TL idari para cezası kesiliyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF OLAN VATANDAŞLAR

Sokağa çıkma yasağında istisna kapsamında olan vatandaşlar ise şu şekilde:

- Sokağa çıkma yasağında"Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda" yönetici, görevli veya çalışanları,

- TBMM çalışanları,

- Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar,

- Acil çağrı merkezler çalışanları,

- Birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar,

- Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar,

Haberin Devamı

- Ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar,

- Gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar,

- Yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları,

- PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları,

- Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan

- Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar,

- Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar,

- Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar.