Gazete Vatan Logo

Siz vazgeçer miydiniz?

Siz vazgeçer miydiniz?

Sirkeci-Harem arabalı vapurundan düşen araçta ölen 5 yaşındaki Ecesu Yılmaz’ın ailesi şikayetinden vazgeçerek davadan çekildi. Ailenin İDO ile anlaştığı öne sürüldü.

Sirkeci’de 5 Mart 2014 günü Ebru Güleren’in kullandığı aracın arabalı vapura binerken kayarak denize düşmesi sonucu 5 yaşındaki Ecesu Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren hayatını kaybetmişti. Savcılık soruşturma sonunda kaptan Erkan Atalay İm, Çımacı Levent Dönmez ve Usta gemici Özay Yaşar hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık kaptan Erkan Atalay İm ve avukatları katıldı. Mahkeme başkanı Ecesu’nun ailesinin şikayetinden vazgeçerek dilekçe gönderdiklerini belirtti.

“Kaptanın ekranında kapak görünüyordu”

Duruşma tanık olarak dinlenen geminin başmühendislerinden ve olay anında kaptanın yanında olan Muhammet Bayraktar yolcuların araca yüklendiği sırada kendisinin de ara ara baktığını belirterek, “Yerime doğru gittiğimde geminin hareket ettiğini fark ettim. O anda kaptana baktığımda onunda hareketin farkına vardığını, sert manevrayla gemiyi yanaştırmaya çalıştığını fark ettim. Daha sonra kaptanın önündeki ekrana baktığımda bir aracı denize düşerken gördüm” dedi. Üye hakimin “kaptanın ekranında kapak görünüyor muydu?” sorusu üzerine Bayraktar ekrandan kapak ve üzerinin göründüğünü söyledi. Mahkeme heyeti, sanıkların kusurunun olup olmadığının tespit edilmesi için dosyanın bilirkişiye gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

1.1 milyon liralık tazminattan da vazgeçtiler

Ecesu davasında ikinci bir sürpriz de ailenin tazminat davasını geri çekmesi oldu. Ailenin İDO, sigorta şirketi ve kaptan aleyhine açtıkları 1 milyon 132 bin liralık tazminat davasından da geçen hafta vazgeçtikleri ortaya çıktı. Ailenin avukatı Ejder Demir, ilk tazminat dilekçesinde ortak acıların dindirilmesi için bu tazminatı istediklerini açıklamıştı. Ancak aynı avukatın geçtiğimiz hafta davanın

sürdüğü İstanbul 25. Asliye Hukuk Mahkemesine feragat dilekçesi verdiği anlaşıldı.

Haberin Devamı