Gazete Vatan Logo

‘Siz koalisyon yaptınız ama biz başaramadık’

Kıbrıs’tan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, ilk resmi yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yaptı. Türkeş, Başbakan Kalyoncu’yu kurdukları koalisyon için kutladı

‘Siz koalisyon yaptınız ama biz başaramadık’

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, ilk resmi yurt dışı seyahati için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldi. Türkeş, temasları çerçevesinde ilk olarak Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin önderlerinden Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarlarını ziyaret etti. Ardından da sırasıyla KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından kabul edildi. Akıncı’nın kabulünde konuşan Türkeş, “İlk defa Kıbrıs’tan sorumlu Başbakan Yardımcılığı, Kıbrıs kökenli, babası Lefkoşa’da doğmuş, kendisi de Kıbrıs vatandaşı olan birine verildi” dedi. Tuğrul Türkeş, Başbakan Kalyoncu ile görüşmesinde de başarısızlıkla sonuçlanan koalisyon görüşmelerine değindi: “Sizler burada güzel bir örnek gösterdiniz. İki ana akım partinin bir araya gelip burada bir koalisyon yapabilmiş olması Kuzey Kıbrıs’ta demokrasi açısından önemli bir örnektir. Türkiye’de biz bunu maalesef yapamadığımız için bir seçim yenilemeye gidiyoruz.

Baba evini ziyaret etti

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile de bir araya geldikten sonra babası Alparslan Türkeş’in Lefkoşa’da doğduğu evi ziyaret etti.