Gazete Vatan Logo

Sierra’nın katili ‘Laz Ziya’ya müebbet

ABD’li Sarai Sierra’nın fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul’da 2 Şubat 2013’te Cankurtaran’daki surlarda cesedi bulundu. İki çocuk annesi Sierra’nın katil zanlısı ‘Laz Ziya’ lakaplı Ziya Tasalı yakalanarak ağırlaştırılmış müebbetle 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açıldı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Ziya Tasalı, avukatı Sinan Kamil Küçükoğlu, Sierra’nın ailesinin avukatı Ceren Şarman hazır bulundu. Duruşmayı İstanbul’da yaşayan Sierra’nın aile dostu Jacob Pursley de takip etti.

İyi hal indirimi

Tasalı, Sierra’ya kesinlikle tecavüz etmediğini belirterek, “Olay yerinden korkup kaçarak gittim. Benim olay yerinden götürdüğüm mont maktulenin değil benim montumdu. Öldürme kastım yoktu. Çok pişmanım” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Ziya Tasalı hakkında ‘kasten adam öldürme’ ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak mahkeme sanığın duruşmalardaki iyi hali ve pişmanlık duyması nedeniyle müebbete indirdi, ‘cinsel saldırı’ ve ‘hırsızlık’ suçlarından ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Haberin Devamı