Gazete Vatan Logo

Şiddet notu pekiyi!

2005-2006 öğretim yılına yazık ki 'şiddet' damgasını vurdu, 1 yıl içinde 14 öğrenci hayatını kaybetti. Karne günü bile bıçaklar konuştu

Samsun Anadolu Lisesi'nde karneler dağıtılırken, 2 öğrenci yoktu. 2 öğrenci için karne dahi düzenlenmedi. Çünkü onlar, yaklaşık 1 ay önce okul yolunda patlayan silahların kurbanı olmuştu. Ahmet Genç ve Cihan Semizoğlu, arkadaşları tarafından saygı duruşuyla anıldı. Boş kalan sıraları karanfillerle donatıldı. Genç ve Semizoğlu, bir kız meselesi yüzünden çıkan kavgada bir başka lisede okuyan A.A. tarafından vuruldu. İki öğrencinin fotoğraflarının yer aldığı köşeye konan anı defterine arkadaşları 'şiddete hayır' mesajları yazsa da 'şiddet', dün sona eren öğretim yılma damgasını vurdu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, geçen öğretim yılının en temel sorunun, "okullardaki şiddet" olduğunu söyledi. Buna göre 2005-2006 öğretim yılında okullarda çıkan olaylarda, toplam 14 öğrenci hayatını kaybetti, 60 öğrenci ise yaralandı. Yazık ki bu tablo dün yapılan karne törenlerinde de kendini gösterdi. Sivas'ta 8. sınıf öğrencisi Murat Y. (14) ile Gökhan T. (16) arasında "kız meselesi" nedeniyle kavga çıktı. Murat Y. ile kavgayı ayırmaya çalışan sınıf arkadaşı Aykut Ö. (14) bıçakla yaralandı. Gökhan T. ise gözaltında.

Haberin Devamı