Gazete Vatan Logo

SGK Ve GSS Borçları İnternetten Öğrenilebilecek!

Hükümet tarafından kamu spotlarında da yapılan çağrılar ile birlikte GSS konusuna dikkat çekilirken, GSS borç sorgulama işlemlerinin internet üzerinden yapılabileceği belirtildi. İşte sizler için hazırladığımız GSS borç sorgulama rehberi…

SGK Ve GSS Borçları İnternetten Öğrenilebilecek!

Hükümet tarafından sağlık alanında yapılan yeniliklerden birisi olan Genel Sağlık Sigortası, milyonlarca kişinin yararlandığı bir hizmet olarak ülkede gündem olurken, vatandaşların pek çoğunun GSS konusunda bilgisinin olmaması, halk arasında çeşitli tepkilere yol açtı. Özellikle öğrenci olduğu halde öğrencilik durumlarını SGK’ya bildirmemiş olan öğrencilerin GSS borç sorgulama sonrasında yüksek miktarlarda borçlarının olduğunun görülmektedir.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

SGK HİZMET SORGULAMA

Bu durum halk arasında anlık panik yaratırken, vatandaşların GSS borç sorgulama yaptıktan sonra GSS ile ilgili yapacakları gelir testi gibi işlemler sonrasında borçlarını azaltabileceği ya da tamamen iptal ettirebileceği belirtildi.Yapılan açıklamalara göre prim borcu sorgulama yaptıktan sonra GSS’den yararlandığını gören vatandaşların hemen Kaymakamlık’a başvuru yapması gerekiyor. Kurumda yapılacak olan gelir testi sonrasında tüm vatandaşların prim borcu sorgulama sonrasında öğrendikleri borçları üzerinden yeniden düzenlemeye gidilecek. Düzenleme ile birlikte ise tekrar yapılacak GSS borç sorgulama işlemlerinde toplam borcun daha az olduğu görülebilecek.

Haberin Devamı

GSS Prim Borcu Sorgulama İşlemleri

Borç takibinin yapılarak, borcun artmadan GSS ile ilgili işlemlerin yapılması sigorta uzmanları tarafından da önerilirken, prim borcu sorgulama yapmak isteyen vatandaşların e devlet kapısı üzerinde bulunan GSS borç sorgulama hizmeti ile borç ve sigorta takibinin kolay bir şekilde yapabileceği açıklandı.

Bağkur Borcu Sorgulama

GSS için hazırlanmış olan borç sorgulama hizmetinin bir benzerinin Bağkur sigortası olan kişiler için de geliştirildiği açıklanırken, Bağkur’lu olan tüm vatandaşların internet üzerinden Bağkur borç sorgulama yaparak bilgi alabileceği açıklandı. Bu açıklama ile birlikte 4B’ye bağlı olarak sigorta güvencesi sağlayan vatandaşlar için online olarak büyük bir kolaylık sağlanırken, işlemlerin e devlet kapısı üzerinden yapılabileceği ifade edildi. E devlet kapısı üzerinden yapılacak olan işlemler için vatandaşların üyelik girişi yapması zorunlu olurken, üyeliği olmayan vatandaşlar PTT’ye yapacakları başvuru ile kolay bir şekilde giriş için gerekli olan şifreyi ücretli bir şekilde satın alabilecek.

Haberin Devamı