Gazete Vatan Logo

SGK Emeklilik Hesaplama İşlemlerini İnternetten Yapabilirsiniz

Emeklilik hesaplama işlemlerini SGK ne zaman emekli olurum uygulaması ile ücretsiz ve online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum hesaplama için sigorta bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak bilinmesi gerekmektedir.

SGK Emeklilik Hesaplama İşlemlerini İnternetten Yapabilirsiniz

Türkiye’de çalışanlar için SGK üzerinden sigorta hizmetlerinin yaptırılması zorunludur. Yaptırılan sigorta ile birlikte vatandaşların hem sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışması mümkün kılınırken hem de yapılan çalışmalar sonrasında sigorta üzerinden emekli olabilmesi mümkün hale getirilmiştir. Ne zaman emekli olurum hesaplama ile emeklilik tarihi hesaplanarak emeklilik işlemleri hakkında detaylı bilgiler alınabilmektedir. Sigortadan emekli olabilmek için şartlar belirlenmiş durumdadır.

Bu şartlar dahilinde emekli olan vatandaşlar normal emeklilik doğrultusunda emekli olurken bu şartlardan önce emekli olan kişiler erken emeklilik hesaplama kapsamına alınmaktadır. Erken emeklilik bir kişinin yaşadığı durum nedeniyle eskisi gibi çalışamayacak duruma gelmesi halinde devreye girmektedir. Erken emeklilik için kriterler getirilmiştir ve bu kriterlere uyması zorunludur.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SSK GÜN SAYISI SORGULAMA

SGK HİZMET SORGULAMA

Ne zaman emekli olurum sorgulama yaparak sigortalılar erken emekli olup olamayacağını sorgulayabilirler. Erken emeklilik hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların iş kazası geçirmesi ya da meslek hastalığına yakalanması gerekmektedir. Yaşanan olumsuz durumlar karşındaki kişinin tekrar çalışamayacağı kabul edildiği tespit edilirse ve doktor tarafından durum onaylanırsa SGK tarafından erken emeklilik hesaplama işlemleri başlatılmaktadır. Erken emeklilik konusunda vatandaşları unutmaması gereken en önemli detay tüm işlemlerin SGK’nın prosedürlerine uygun olarak yapılması ve SGK’ya bildirilmesidir.

Haberin Devamı

Aksi halde erken emeklilik imkanından yararlanılması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle de vatandaşların yaşadığı mağduriyetin yanında sigorta açısından da kayıp yaşanacaktır. Kişilerin aynı zamanda sigortalı olarak çalışması ve prim ödemelerinin eksiksiz olarak yapılması daha erken emeklilik hesaplama için son derece önemlidir. Erken emeklilik konusunda bilgi almak isteyenler SGK’ya başvuru yapabilir.

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Haberin Devamı

Erken emeklilik dışında internet üzerinden SGK ile ilgili yapılabilecek olan bir sorgulama ise ne kadar emekli maaşı alırım sorgulamasıdır. Emekli olmayı düşünen ya da emekli olacak vatandaşların emeklilik dönemleri sonrasında alacakları maaşları öğrenebilmesi için ne kadar emekli maaşı alırım uygulaması ücretsiz olarak tüm sigortalı vatandaşların kullanımına sunulmuştur. Bu açıdan sizler de online olarak ne kadar emekli maaşı alırım sorgulaması yapabilir ve bu sorgulama ile birlikte alacağız maaş miktarını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İşlemlerin yapılması için vatandaşların ne kadar emekli maaşı alırım sayfasında yer alan formu doldurması gerekmektedir. Formda kişinin kişisel bilgileri istenmektedir. Girilecek kimlik bilgileri ile birlikte sistem tarafından özel olarak hesaplama yapılacak, hesaplama ise ne kadar emekli maaşı alırım sorgulama sonuç sayfasında yayınlanacaktır. Yayınlanan bilgiler dahilinde maaş miktarı kolay bir şekilde öğrenilebilir