Gazete Vatan Logo

SGK 4A ne zaman emekli olurum nasıl sorgulanır?

SGK bünyesinde bulundurduğu 3 kurum için de ne zaman emekli olurum uygulamasını hizmete sunmuştur. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum sorgulaması nasıl yapılır, haberimizde.

SGK 4A ne zaman emekli olurum nasıl sorgulanır?

Hayatımızın oldukça küçük yaşlarından itibaren bir meslek edinmek için eğitim görürüz. Eğitimimizi tamamladıktan sonra ise bize uygun mesleği yapmaya hazırlanmış olup, iş hayatına atılırız. İş hayatında da aslında bir eğitim sayılmaktadır. Tecrübe edilir ve yükselebiliyorsak üst mevkilere geliriz. İş hayatımız boyunca rahat bir nefes alabileceğimiz zamanı düşünerek, emekli olma hayalleri kurarız. Emeklilik; çalışma hayatımızın bittiği ve sigortamızın bize bir emeklilik maaşı bağlamış olduğu zamanlardır. Bu nedenle çalışan birçok insanın hayali olmaktadır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli olabilmek için temel olarak iki şart bulunmaktadır. Bu şartlar belirlenen süre boyunca çalışmak ve bu süre içerisinde kayıtlı olduğunuz kurumun sigorta primlerini ödemektir. Bu iki şartı yerine getirdiğinizde emekli olmuş olacaksınız. Ve emekli aylığın emekli olmuş olduğunuz aydan itibaren hesabınıza yatmaya başlayacaktır.

Haberin Devamı

Erken emeklilik ise; bu prim ücretlerini toplu bir şekilde ödediğinizde emekli olmuş olduğunuz emekliliktir. Yani zamanlara ayrılmış olan ödemenizi toplu bir şekilde yaparak erken emekli olabilirsiniz.

Ülkemizde emeklilik maaşlarınızı ne zaman almaya başlayacağınızı ve ne kadar alabileceğinizi hesaplayabileceğiniz birçok yöntem vardır. Ancak bugün yazımızda sizler için en kolay işlem yapabileceğiniz internet üzerinden yapılabilen hesaplama işlemlerini anlatmaya çalışacağız. İnternet sistemleri üzerinden her türlü işlemi yapabildiğimiz günümüzde, artık bu tip devlete dair işlemlerimizi de internet üzerinden yapabilmemiz mümkündür.

SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu bizler için bu tür işlemleri yapabileceğimiz bir internet ağı oluşturmuştur. Bu internet ağı E-Devlet sistemi olarak bilinmektedir. Daha önceki yıllarda iki resmi site üzerinden işlem yapabilmemiz mümkündü. Ancak bu resmi sitelerden şifresiz işlem gerçekleştirebildiğimiz E-SGM resmi sitesinin süresiz olarak kapatılması nedeni ile artık işlemlerimizi yalnızca E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmekteyiz. E-Devlet sistemi şifreli bir sistemdir. Güvenlik açısından herhangi bir aksilik yaşamamamız için şifre olmadan sisteme girişimiz mümkün değildir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden yapacağınız işlemler için mutlaka bir şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa yazımızda da bahsettiğimiz gibi E-Devlet sistemine giriş yapabilmeniz mümkün olmayacaktır. E-Devlet şifrenizi size yakın herhangi bir postane şubelerinden nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda teslim alabilirsiniz. E-Devleet şifresi alma işlemi ücretlidir. İşlem ücreti olan 2 TL’yi ödediğinizde şifreniz size özel bir zarf içerisinde teslim edilecektir. Kimlik bilgilerinizin kullanılarak alındığı E-Devlet şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.

Almış olduğunuz E-Devlet şifresi geçici bir şifre olacaktır. E-Devlet sistemi üzerinde giriş yaptığınız zaman sistem sizden kendinize ait bir şifre oluşturmanızı isteyecektir. Oluşturduğunuz bu şifre ise kalıcı şifreniz olacaktır. Şifrenizi unuttuğunuz takdirde bir postane şubesinden tekrar edinebilirsiniz. Ancak bu sefer ödeyeceğiniz tutar çok daha fazla olacaktır. Bu nedenle şifrenizi bir yere yazmanızı tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması Nasıl Kullanılır?

ne zaman emekli olurum hesaplamasını öğrenebileceğiniz resmi site yazımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi E-Devlet sistemidir. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra veya zaten bir şifreniz varsa işleminizi yapabilmeniz için ilk olarak hangi kuruma kayıtlı olduğunuzu bilmeniz gerekmektedir.

SGK’nın 3 kolda çalışmaya devam eden kurumları SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumlarıdır. Bu kurumlardan kayıtlı olduğunuz her bir kurumun ne zaman emekli olurum sorgulaması farklı bağlantı adresleri ile gerçekleştirilmektedir. İlk olarak SSK ne zaman emekli olurum işlemini sizler için anlatalım;

SSK'ya kayıtlı olan vatandaşlarımızın yapması gereken ilk işlem E-Devlet resmi sitesinin SSK ne zaman emekli olurum sorgulaması ile ilgili sekmesini açmanızdır. Sekmeyi açtığınızda karşınıza “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneği çıkacaktır. Bu seçeneğe tıkladığınızda kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama sayfasında sizden istenen ilgili yerlere sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi yazıp, doğru olduklarından emin olduktan sonra aynı sayfanın aşağı tarafında bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak ekran üzerinde ne zaman emekli olurum uygulamasının sonuçlarını görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumlarının işlem sayfası ortak olarak değerlendirilmektedir. Bağ Kur veya Emekli Sandığına kayıtlı vatandaşlarımızın yapması gereken ilk işlem, E-Devlet sisteminin bu kurumlar ile ilgili bağlantı sekmesini açmasıdır. Sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Ve SSK kurumunda olduğu gibi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile kimlik doğrulama işlemini açılacak olan sayfa üzerinde gerçekleştiriniz. Daha sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayınız. Böylelikle açılacak olan ekran üzerinde ne zaman emekli olurum sorgulayabilirsiniz.