Gazete Vatan Logo

Sevil'in suçu bitmiyor...

Bir konser bir belgesele 32.5 yıl hapis!İddianamede örgütsel faaliyet diye şunlar sayıldı...

İddianamede örgütsel faaliyet diye şunlar sayıldı: Grup Yorum konserine bilet sattı, cenaze törenine katıldı, Güler Zere belgeselini göstermeye çalıştı.

Öğrenci değişim programıyla geldiği Türkiye’de tutuklanan ancak bir süre önce tahliye edilen Fransa vatandaşı üniversite öğrencisi Sevil Sevimli hakkında örgüt yöneticiliği ve örgüt propagandası yapmak suçundan 32,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği 19 sayfalık iddianamede terör örgütü DHKP/C anlatılarak örgütün kökenin THKP/C’ye dayandığına yer verildi. Sevil Sevimli’nin DHKP/C örgütü yöneticisi olmak ve örgütün sözde bayrağını gösteride taşıma suretiyle propogandasını yapmakla suçlandığı iddianamede Sevimli’nin “suç” olarak gösterilen eylemlere katıldığı belirtildi.

Sevimli’nin katıldığı o eylemler ise iddianamede suç delili olarak şöyle sıralandı:

“1999’da Tunceli’de çıkan silahlı çatışmada öldürülüp toplu mezara gömülen Ali Yıldız’ın Gazi Mezarlığı’nda defnedilmesi törenine katılmak. Eskişehir’de Yürüyüş dergisini dağıtmak. Eskişehir’de stand kurarak İstanbul’da verilecek Grup Yorum konseri için bilet satmak. Cezaevinde yakalandığı kanser sonrası Cumhurbaşkanı Gül tarafından affedilen ancak geç kalındığı için hayatını kaybeden Güler Zere’nin hayatının anlatıldığı “Damında Şahan Güler Zere” belgeselinin gösterimi için Eskişehir Eğitim-Sen yöneticileri ile görüşmek ve gösterimin burada gerçekleştirilmesini sağlamak. Şüphelilerden Ceren Cevahir ile birlikte 14 Mart 2012’de “Parasız ve demokratik eğitim istedikleri için tutuklandılar. Gülşah ve Meral serbest bırakılsın. Gençlik Federasyonu” yazılı afiş asmak. Eskişehir Üniversitesi yemekhanesinin camına “1 Mayıs’ta Taksim’deyiz” afişi asmak. Minibüs ayarlayarak 15 kişinin 1 Mayıs kutlamalarına “Eskiyehir Gençlik Derneği’ni temsilen katılmasını sağlamak”

İddianamede şüphelilerin tüm faaliyetlerine bakıldığında Sevil Sevimli’nin liderliğinde hareket ettikleri, organizasyonların hepsinin örgütsel amaçla ve silahlı terör örgütünün talimatı ve bunun propagandası amacıyla yapıldığının görüldüğü savunuldu. Sevimli’ye yurt dışına çıkış yasağının yanı sıra Eskişehir il sınırlarının dışına çıkmama şeklinde adli kontrol getirildiği de öğrenildi. Davanın ilk duruşması 26 Eylül’de görülecek.

Fransa’da yaşayan ve Erasmus öğrenci değişim programı ile Eskişehir’e okumaya gelen 21 yaşındaki Sevil Sevimli, 10 Mayıs 2012 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Geçtiğimiz hafta tahliye edilen Sevimli’ye yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol getirilmişti.

Haberin Devamı