Gazete Vatan Logo

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Sevgililer Günü’nün kökeni ne?

Romantizm ayı geldi. Sevgi dolu büyük gün 14 Şubat'ta kutlanacak. Sevgililer Günü çiftlerin sevgilerini ifade edebilecekleri özel bir gün. Bunu en güzel şekilde kutlamaya özen gösteren çoğu çift bu önemli günü süslü akşam yemekleri, çiçekler ve hediyelerle kutluyor. Peki, Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Sevgililer Günü’nün kökeni ne? İşte merak edilenler…

Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Sevgililer Günü’nün kökeni ne?

14 Şubat Sevgililer Günü geldi! Dünyanın pek çok yerinde bu özel gün kutlanıyor! 14 Şubat, birbirini seven iki insanın birbirine bolca vakit ayırdığı, şımarttığı ve birlikte vakit geçirdiği en özel anlardan biri. Planlar, programlar, etkinlikler veya başbaşa geçirilen özel anlar bugünü özel kılmaya yetiyor. Peki, Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Sevgililer Günü’nün kökeni ne? İşte merak edilenler…

SEVGİLİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Dünya genelinde 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü’nün geçmişi Milattan Sonra 3. yüzyıla dayanıyor. Rivayete göre Roma İmparatoru 2. Claudius, ülkeyi zalimce ve kendi katı kurallarıyla yönetiyordu. İmparator için ise en büyük sorun orduda savaşacak asker bulamamaktı. 2. Claudius’a göre bu sorununun en büyük nedeni ise Romalı erkeklerin sevgililerini ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. Bu nedenle İmparator 2. Claudius Roma’daki tüm evlilik ve nişanları yasakladı.

Roma’da İmparator 2. Claudius döneminde yaşayan Aziz Valentina, kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte, evlenme yasağına rağmen aşıkları gizli gizli evlendirmeye devam etti.

Haberin Devamı

Fakat bir süre sonra İmparator 2. Claudius bu durumdan haberdar oldu ve Aziz Valentina’yı çiftleri gizli şekilde evlendirdiği için tutuklattı ve Aziz Valentina verilen sopa cezası ile dövülerek öldürüldü. Valentina M.S 270 yılının 14 Şubat tarihinde Hristiyan şehitliğine defnedildi.

Yapılan araştırmalar Sevgililer Günü’nün o tarihten itibaren kutlandığını gösteriyor. Sevgililer Günü, bugünlerde pek çok kişi tarafından ticari bir gün olarak görülse ve hediye alıp vermenin önemine vurgu yapılsa da bu özel gün aslında çiftlerin arasında romantik bir paylaşım ve aradaki sevgi bağının güçlenmesi için kutlanmaktadır.