Gazete Vatan Logo

Serpil Yıldız Anavatan Partisi'nden istifa etti

ANAVATAN Partisi İzmir Milletvekili Serpil Yıldız, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Yıldız, "Erkan Mumcu'yu, mağduriyet edebiyatı yaparak başarısız yönetim tarzını gizlemek yerine, sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyorum" dedi.

Anavatan Partisi, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Serpil Yıldız'ın istifasıyla sarsıldı. İzmir İl Başkanı Süral Yahşi'nin görevden alınmasıyla başlayan sancılı süreç, Serpil Yıldız'ın ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Yunus Yunusoğlu'nun görevlerinden istifa etmesiyle devam etti. İzmir Ticaret Odası'nın lokalinde gerçekleştirilen basın toplantısına, İzmir Milletvekili Serpil Yıldız, MKYK üyesi Yunus Yunusoğlu, İl Başkanı Süral Yahşi, İl yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Anavatan Partisi'nin, Demokrat Parti (DP) ile birleşme kararı alındığında ve birleşmeme kararının kamuoyuna duyurulduğunda, sade bir vatandaş gibi konuları basından öğrendiğini belirten Serpil Yıldız, "Genel Başkan Erkan Mumcu'ya bu konulardan neden haberimizi olmadığını defalarca sordum. Ancak net bir yanıt alamadım. Mumcu'nun etrafındaki üç beş arkadaşı ve siyasi hiçbir ehliyete sahip olmayan, çıkabilecek sorunlarda hiçbir siyasi sorumluluk üslenmeyecek, sözüm ona akıldaşlarıyla sürdürdüğü bu siyasi manevralar partimize büyük zararlar vermiştir" dedi. Erkan Mumcu'nun, önce Türk halkına daha sonra da Anavatan teşkilatlarına büyük bir özür borcu olduğunu ifade eden Yıldız, "Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa ediyorum. Erkan Mumcu'yu, mağduriyet edebiyatı yaparak başarısız yönetim tarzını gizlemek yerine, sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyorum. Türkiye çapında büyük bir sıkıntı var. Biz bunları İzmir'den dillendiriyoruz. Başka arkadaşlarımız da bu sıkıntılarını yakında seslendirecek" dedi.

öte yandan İzmir İl Başkanı Süral Yahşi'nin görevden alınmasına sert tepki gösteren Yunus Yunusoğlu teşkilat başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yunusoğlu, "Anavatan Partisi'nin birleşme ve adaylıklar sürecinde de yetkileri antidemokratik ve baskıcı bir şekilde kullanmayı tercih eden Teşkilat Başkanı'nın asıl amacının kendi zihniyetini zorla İzmir Teşkilatı'na kabul ettirmek olduğunu düşünüyor ve kendisini kınıyor ve istifaya davet ediyoruz" dedi.

Partinin üst yönetiminde yaşanan bu istifaların ardından il yönetiminden 10 kişi de istifa mektubu verdi.

Haberin Devamı