Gazete Vatan Logo

Serhat Akın kimdir?

Serhat Akın Survivor 2017 Ünlüler takımında boy gösteriyor. Hırsı ile Survivor 2017'nin ön plana çıkan yarışmacılarından olan Serhat Akın futbolculuk kariyeriyle tanınıyor. Peki Serhat Akın hangi kulüplerde top koşturdu. İşte tüm detaylar...

Serhat Akın kimdir?

Serhat Akın Survivor 2017'nin en gözde yarışmacılarından biri olmayı sürdürüyor. TV8 ekranlarının başarılı yarışma programı Survivor 2017 Ünlüler takımında yer alan bir dönem Fenerbahçe'li taraftarların sevgilisi Serhat Akın hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. İşte ''Boğa'' lakabı ile tanınan Serhat Akın hakkında merak edilen soruların yanıtları...

SERHAT AKIN KİMDİR?

21 Ocak Cumartesinden itibaren Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasında yarışmaktadır. 1991 yılında futbola Almanya'da 10 yaşındayken Karlsruher SC takımın altyapısına girerek başladı. 2000 yılına kadar burada oynadı. 2000 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu ve Türkiye Millî takımına kadar yükseldi. Fenerbahçe'nin ardından RSC Anderlecht'e transfer olmuştur. 2006-2007 sezonunda Almanya'nın FC Köln takımına kiralık olarak transfer olmuş diğer sezon RSC Anderlecht'e geri dönmüştür. 15 Ağustos 2008 tarihinde Süper Lig'e yeni dahil olan Kocaelispor'la anlaşan futbolcu, burada 1 yıllık sözleşmeye imza atmıştır. Ligin 15. haftasında Kocaelispor'dan para alamadığı ve beklediği ilgiyi göremediği için sözleşmesini tek taraflı fesh etmiştir. Ligin takımlarından Kayserispor ve Beşiktaş kendisi ile ilgilenmiş fakat Konyaspor ile 1.5 yıllık sözleşme imzalamıştır. 2011-2012 sezonu için Yusuf Şimşek'in Futbolcu-Antrenör olarak görev yaptığı Turgutluspor'la anlaşmıştır. 2012-13 sezonu yaz transfer döneminde Yusuf Şimşek'in Teknik direktörlük yaptığı Denizlispor ile anlaşmıştır. 2013-14 sezonunun başında Almanya 3. lig ekiplerinden BAK 07'ye transfer olmuştur.

Haberin Devamı

Fenerbahçe

2000-01 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve genç yaşında olmasına rağmen çok sayıda maçlarda yer almıştır, bir anda tarafarın sevgilisi haline gelen genç futbolcu "Kadıköy Boğası" lakabını kazanmıştır. Christoph Daum zamanında forvet oynarken sezon içinde sağ açığa alınmış daha az gol atmaya başlamıştır.Buna karşın Derbi maçlarında attığı gollerle her zaman dikkatleri üzerine çekmiştir. Fenerbahçe'de 5 sezon oynayan futbolcu 3 şampiyonluk yaşamıştır. Süper Lig'te Fenerbahçe formasını 125 kere giymiş 41 gol atmıştır. Fenerbahçe formasıyla toplamda resmi maçlara 154 kere çıkmış ve 49 gol atmıştır.

Haberin Devamı

RSC Anderlecht ve FC Köln

Fenerbahçe formasıyla Türkiye Millî takıma kadar yükselen futbolcu 5 sezon sonunda Belçika'nın RSC Anderlecht takımına transfer olmuştur. Burada 24 Numaralı formayı giyip, İlk sezonunda Belçika, Jupiler Lig şampiyonluğunu yaşarken avrupa kulüplerinde oynayan ve şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcu olmuştur. 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'den hocası olan Christoph Daum'un çalıştırdığı o zaman Bundesliga 2'de oynayan 1. FC Köln'e kiralanmıştır, 7 maça çıkmış ve 1 gol atmıştır. Ertesi sezon geri dönmüş ve büyük bir sakatlık geçirmiştir. 2008-2009 sezonunda Türkiye'ye dönüş yapmıştır.

Kocaelispor ve Konyaspor

Büyük bir sakatlık geçirdikten sonra 2008-2009 sezon başında Beşiktaş tarafından istenmiş ama Kocaelispor takımına transfer olmuştur. Süper Lig'de 11 maça çıkmış ve ilk yarı bitmek üzereyken parasını alamadığı için sözleşmesini fesh etmiştir. Kocaelispor'dan sözleşmesini fesh eden futbolcu'yu yine eski hocası olan Mustafa Denizli'nin çalıştırdığı Beşiktaş istemiş ama transferi engellenmiştir. 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında Konyaspor'a geçmiştir. Bu takımda da 11 maça çıkmış 1 gol atmıştır. Ancak Konyaspor 2008-2009 sezonu sonunda küme düşmüştür.

Haberin Devamı

Karlsruher

Transfer sezonunda hiçbir takımla anlaş(a)mayan oyuncu 14 Kasım 2009 günü futbola başladığı kulübe dönmüştür, Almanya ikinci liginden Karlsruher SC ile 30 Haziran 2010 tarihine kadar geçerli olacak geçici bir sözleşme imzalamıştır. İkinci takımla maçlara çıkan futbolcu 7 maçta 5 gol atarak kendisini tekrar ispatlamış ve Karlsruher SC takımı ile sözleşme imzalamıştır. oyuncu 1. takımda hiç gol atamayıp Karlsruher SC II takımında ise 5 maçta 4 gol atmıştır.Oyuncu 2010-2011 sezon sonunda sözleşmesi bittiği için serbest kalmştır.

Turgutluspor

Serhat Akın, 2011-12 sezonunun yaz transfer döneminde Spor Toto 2. Lig ekiplerinden biri olan Turgutluspor ile 1 yıllık anlaşma imzalamıştır.

Haberin Devamı

Denizlispor

Serhat Akın, 2012-13 sezonunun yaz transfer döneminde TFF 1.Lig ekiplerinden olan Denizlispor ile anlaşmıştır. Serhat'ın Denizlispor'a transferinde Yusuf Şimşek'in: Denizli'ye gelirsem Serhat'ı da getireceğim. sözleri etkili olmuştur. Fakat Denizlispor'un yeni başkanı Süleyman Urkay, Serhat'ı kadroda düşünmediği için Serhatı göndermiştir.

Berliner AK 07

Serhat Akın, 22 Ağustos 2013 tarihinde Almanya 4. Ligi Regionalliga takımlarından Berliner AK 07 ile bir yıllık sözleşme imzaladı.