Gazete Vatan Logo

Selim Soydan kimdir? Selim Soydan kaç yaşında ve nereli?

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Hülya Koçyiğit ile Fenerbahçeli eski milli futbolcu, Türkiye Futbol Federasyonu Yöneticisi Selim Soydan internette merak edilen isimler arasında geliyor. Peki, Selim Soydan kimdir? Selim Soydan kaç yaşında ve nereli? İşte Selim Soydan hakkında merak edilenler...

Selim Soydan kimdir? Selim Soydan kaç yaşında ve nereli?

Corona virüs nedeniyle bütün vakitlerini evlerinde geçiren Hülya Koçyiğit ile Selim Soydan evlerinin kapılarını Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açtı. Koronavirüs salgını sebebiyle bütün vakitlerini evlerinde geçiren Hülya Koçyiğit ile Selim Soydan evlilikleri ile ilgili merak edilenleri anlattı. Bu haberin ardından internette Selim Soydan ve Hülya Koçyiğit yaşamları, evlilikleri ve çocukları araştırılıyor. Peki, Selim Soydan kimdir? Selim Soydan kaç yaşında ve nereli? İşte Selim Soydan'ın biyografisi...

SELİM SOYDAN KİMDİR?

Eşref Selim Soydan 1941 yılında İstanbul'da doğdu. Türk eski millî futbolcu, köşe yazarı, film yapımcısıdır.

8 Temmuz 1961'de amatörlükten profesyonelliğe Fenerbahçe ile imzaladığı sözleşmeyle (oynamakta olduğu Beşiktaş takımından ayrılıp) geçmiştir.

5 Temmuz 1968'de Hülya Koçyiğit ile evlenmiştir. Bu evlilikten 1968'de Gülşah Soydan dünyaya geldi. Neslişah Alkoçlar ve Aslışah Alkoçlar torunlarıdır. 25 Ağustos 1971'de, 31 yaşında, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ile jübilesini yaparak futbolu bırakmıştır.

Haberin Devamı

Soydan'ın da bir dönem yorumculuk yaptığı Telegol adlı futbol programı 2013'te sona erdi. 2019 yılında yapılan Türkiye Futbol Federasyonu kongresinde başkan olan Nihat Özdemir'in yönetim kurulunda icra kurulu üyesi, A millî takım sorumluluğu görevine getirildi.