Gazete Vatan Logo

Şehitlere son veda!

Şırnak’ta şehit olan üç asker son yolculuğuna uğurlandı. Onur Karakuş cenazesine Gül de katıldı

Türkiye dün Beytüşşebap’ta şehit olan askerlerini uğurladı. Komando Onbaşı Onur Karakuş, Cumhurbaşkanı Gül’ün de katıldığı askeri törenle toprağa verildi. Yüzbaşı Erdal Okul için ise memleketi Tokat’ta tören düzenlendi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Komando Onbaşı Onur Karakuş dün İstanbul’da düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazenin getirildiği Ataköy 5. Kısım Camii’inde taziyeleri tek tek kabul eden şehit Onbaşı Onur Karakuş’un babası Veysel Karakuş, istenilmesi halinde terörün 6 ayda bitirilebileceğini söyledi. Acılı baba, oğlunun ardından “vatan sağolsun” dedi. Şehit onbaşı Karakuş’un cenaze töreni boyunca gözyaşı döken annesi Havva Karakuş da 3 evladı olduğunu, onları da askere göndermeye hazır olduğunu söyledi. Ve yine acılı anne de sözlerini “vatan sağolsun” diye tamamladı. Şehit torununu Levent’ten askere uğurladığını söyleyen dede Şükrü Karakuş da cenaze namazının ardından torununun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldı.

Gül, acılı babayı teskine çalıştı

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ordu Mesudiye nüfusuna kayıtlı olan şehit Karakuş’un cenazesine, kendisi de Mesudiyeli olan CHP’li Oktay Ekşi de geldi. Cumhurbaşkanı Gül de şehit babasını, kulağına eğilerek teskin etmeye çalıştı.

‘Beni merak etmeyin’ demişti

Şehit Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul memleketi Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Ataköy’de toprağa verildi. Törene Vali Şerif Yılmaz, AK Partili vekiller Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel, CHPli vekiller Orhan Düzgün, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkan ile şehidin yakınları ile yaklaşık 1000 kişi katıldı. Astsubay emeklisi ağabey Hilmi Okul, terörün Türkiye’nin problemi olduğunu belirterek, “Söylenecek çok şey var ama susuyoruz. Ülkeyi yönetenler bir çare bulsun, bu acılar bitsin artık. Ben kimseyi suçlamak istemiyorum ama bu acı bitsin” dedi. İstanbul’da yaşayan diğer ağabeyi Erdoğan Okul ise gözyaşları içinde en son geçen çarşamba telefonla konuştuklarını söyledi: “Benimle ve annemle konuştu. Nasıl olduğunu sorduğumuzda, iyi olduğunu ve alıştığını, bir yaramazlık olmadığını belirterek, ’Beni merak etmeyin’ demişti!”

Haberin Devamı