Gazete Vatan Logo

Şehirler arası seyahat yasağı hangi illerde var, ne zaman bitiyor? Şehirler arası yolculuk izin belgesi alma şartları…

Corona virüsü nedeniyle 15 ilde seyahat yasağı kısıtlaması devam ediyor. Seyahat kısıtlaması olan şehirlerde oturan vatandaşlar ile o illere seyahat etmek isteyen vatandaşlar yasağın ne zaman biteceğini merak ediyor. Vatandaşlar yasağın kalkmasını beklerken, acil bir durum halinde şehirler arası yolculuk için izin belgesinin nasıl alınacağını da araştırıyor. Peki, Şehirler arası seyahat yasağı hangi illerde var, ne zaman bitiyor? Şehirler arası yolculuk izin belgesi alma şartları

Şehirler arası seyahat yasağı hangi illerde var, ne zaman bitiyor? Şehirler arası yolculuk izin belgesi alma şartları…

Seyahat yasakları devam ediyor. Şehirler arası yasağın olduğu illere yolculuk yapmak isteyenler, yasakların ne zaman biteceğini araştırırken, bu iller arası yolculukta izin belgesinin nasıl alınacağı da merak ediliyor. Şehirler arası yolculuk izni online olarak e-devlet üzerinden alınabiliyor. 'Seyahat İzin Belgesi' hizmetini e-Devlet Kapısı'ndan online şekilde almak isteyenler için, nasıl alınacağını haberimizde derledik. Şehirler arası yolculuk izin belgesi alma şartları

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI OLAN 15 İL

Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'dan 03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00’a kadar geçici olarak durdurulacak. Bu illerimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşların belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacak. Şehir giriş-çıkış kısıtlamasına yönelik daha önceki genelgelerle belirlenen usul, esas ve istisnalar bu genelge ile getirilen kısıtlama dönemi için de geçerli olacak.

Haberin Devamı

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK İZİN BELGESİ ŞARTLARI

Seyahat İzin Belgeleri çıkış illerinden tek gidiş veya gidiş/geliş şeklinde düzenlenecek. Seyahat İzin Belgeleri tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli olacak.

Seyahat İzin Belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartıyla kullanılabilecek. Evden çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların seyahat edebilmeleri için düzenlenen Seyahat İzin Belgeleri, kısıtlı şehirlerden giriş ve çıkışlar için de geçerli olacak.

Terhis olan askerlerin gideceği yerlere ulaşmaları için Valilikler tarafından, ilgili askeri birliklerle koordinasyon içinde gerekli tedbirler alınacak.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı, araç giriş kısıtlamasına ilişkin istisnaları belirleyen ek genelgeyi valiliklere gönderdi. Uygulamaya ilişkin istisnalara yer verilen genelgede Seyahat İzin Belgesi alabilecek kişiler şu şekilde sıralandı:

"- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.

- Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.

- Ölüm nedeni Kovit-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.

- Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.- Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.

- Ceza infaz kurumlarından salıverilenler

- Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar."

- İzin belgesi özel araçlarda, yolcu sayısıyla sınırlı

Haberin Devamı

ŞEHİRLER ARASI İZİN BELGESİ ALAMA (E DEVLET)

"Seyahat İzin Belgesi" başvuruları e-Devlet üzerinden almak mümkün. Ayrıca bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek. Başvurusu onaylananlar vatandaşlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ