Gazete Vatan Logo

Seçimler ne zaman 2023, seçim tarihi belli mi? Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman 2023?

Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman 2023, seçim tarihi belli mi? 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi merakla bekleniyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında seçim tarihine ilişkin çağrı yapınca, vatandaşlar seçim tarihiyle ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki, seçimler ne zaman 2023?

Seçimler ne zaman 2023, seçim tarihi belli mi? Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman 2023?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında seçim tarihine ilişkin çağrı yaptı. Kulislerde de dile getirilen mayıs ayından yana olduğunu belirten Bahçeli, "Mayıs ayında bu işi bitirelim, uzlaşarak Türkiyemizi birlikte seçime taşıyalım." dedi. Peki, Seçimler ne zaman 2023, seçim tarihi belli mi? Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman 2023?

SEÇİMLER NE ZAMAN 2023, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM TARİHİ BELLİ Mİ?

Seçim tarihi henüz belli değil. Seçimlerin Nisan Mayıs Haziran aylarında yapılması tahmin ediliyor.

SEÇİM TARİHİNE YÖNELİK SON AÇIKLAMA BAHÇELİ'DEN GELDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında seçim tarihine ilişkin çağrı yaptı. Kulislerde de dile getirilen mayıs ayından yana olduğunu belirten Bahçeli, "Mayıs ayında bu işi bitirelim, uzlaşarak Türkiyemizi birlikte seçime taşıyalım." dedi.

"BU ERKEN SEÇİM DEĞİL, TARİH GÜNCELLEMESİDİR"

Haberin Devamı

Haziran ayında yapılması planlanan seçimlere ilişkin de değerlendirme yapan Bahçeli, "Seçimin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmaların bir an evvel son bulması, mevsim şartlarıyla birlikte uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir. Sandıktan korkmanın hiç kimseye bir yararı dokunmayacaktır. Bu erken seçim değil, seçim tarihinin güncellenmesidir. Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Uzlaşarak Türkiye'yi birlikte seçime taşıyalım.'' ifadelerini kullandı.

"2023 SEÇİMLERİNİ RİSKE ATMAYACAĞIZ"

2023 seçimlerini riske atmayacağız. Gücümüz ne yetiyorsa çalışacağız. MHP ve Cumhur İttifakı'nın ulaşacağı sonuç fedakarlıkların, emeklerin, hane hane gezilerek yapılan görüşmelerin, göz nurlarının muhterem eseri olacaktır. Tüm dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Partimize verilecek her destek ve her oy bizim için siyasi namusumuzun bir belgesidir. Bizim ittifakımız ve davamız, umuttur, huzurdur, kardeşliktir, Türk milletinin ta kendisidir. Moralimizi bozmak isteyecekler. Mücadelemizi zaafa uğratmanın hesabını yapacaklar, güveni sarsmak için uğraşacaklar. Kara kampanyalara hız katacaklar, kuşku uyandırmak için yeni taktikler geliştirecekler. Fitnenin dozajını artıracaklar. Hiçbir arkadaşım böyle bir sabotaja boyun eğmemelidir. Onların nifak madeni varsa bizim de çelik gibi imanımız vardır. Haklı mücadelemizden asla geri dönmeyeceğiz.

Haberin Devamı