Gazete Vatan Logo

Şarlatan'ın sedyede fotoğrafı varmış

PKK terör örgütünün en önemli askeri kanat sorumlularından ‘Sabri Başkale’ kod adlı Fethi Şarlatan’ın da aralarında bulunduğu bir grubun, 28 Mayıs 2016 günü hava operasyonu ile vurulduğu ortaya çıktı. Metina bölgesinde bir toplantıyı yöneten Şarlatan’ın bombardımanda ağır yaralanarak sedyeyle taşındığı, fotoğraflardan anlaşıldı.

Şarlatan'ın sedyede fotoğrafı varmış

PKK terör örgütünün en önemli askeri kanat sorumlularından ‘Sabri Başkale’ kod adlı Fethi Şarlatan’ın da aralarında bulunduğu bir grubun, 28 Mayıs 2016 günü hava operasyonu ile vurulduğu ortaya çıktı.

SEDYEDE FOTOĞRAFI VAR

Bombardıman sonucunda insansız hava aracıyla hasar tespit çalışması yapıldı. Şarlatan’ın bombardımandan kurtulan PKK’lılar tarafından sedyede taşındığı, çok sayıda örgüt üyesinin öldüğü, net fotoğraflarla tespit edildi. Alınan bilgiye göre, İstihbarat’ın operasyondan sonra da yakın takibe aldığı Şarlatan, bir hastaneye götürüldü ve o hastaneden çıkmadı. Yapılan değerlendirmede, Şarlatan’ın öldüğü ya da yoğun bakım tedavisi gördüğü için hastaneden ayrılmadığı tespiti yapıldı.

OPERASYONUN DETAYLARI BELLİ OLDU

Şarlatan’ın ağır yaralandığı sınır ötesi operasyonun detayları da belli oldu. Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre Şarlatan uzun süredir takip altındaydı. Mayıs ayında bordo berelilerden oluşan tim, Şarlatan’ın yerini tespit etmek ve operasyon düzenlemek için Kuzey Irak sınırını geçti. Özel kuvvetlere bağlı tim Şarlatan’ın yerini iki kez net olarak tespit etti. Ancak Şarlatan sivillerin de yaşadğı köylerde tespit edildiği için, sivillerin zarar görme ihtimaline karşı operasyon için düğmeye basılmadı.

İKİ F-16 HEDEFE UÇTU

Haberin Devamı

Tarih 28 Mayıs’ı gösterdiğinde ise bordo berelilerin takibinde olan Şarlatan, Metina’daki PKK kampına geldi. Kampta bulunan teröristlerle toplantı halinde olduğu içeriden alınan istihbarat ile teyit edilince düğmeye basıldı. Özel kuvvetlere bağlı tim, Şarlatan’ın bulunduğu yerin koordinatlarını harekat merkezine bildirdi. Anlık istihbarat üzerine Diyarbakır’da hazır bekleyen 2 F-16 güdümlü füzelerle birlikte 28 Mayıs gecesi havalandı. Metina’da takipte olan bordo bereliler ise lazer ile Şarlatan ve diğer teröristlerin bulunduğu barakayı işaretledi. Savaş uçaklarından bırakılan bombalar ise hedefi vurdu.