Gazete Vatan Logo

Sarı Kanarya’ya kan bulaştı!

Protesto yürüyüşüne bıçaklanma damga vurdu

Sarı Kanarya’ya kan bulaştı!

Kadıköy’deki UEFA protestosunda “Yönetim istifa” ve “Her yer Taksim her yer direniş” diye bağıran bir gruba bir başka grup müdahale etti. Anadolu Genç Fenerbahçeliler üyesi Kadir Ökçesiz bıçaklanarak öldürüldü.

Fenerbahçe’nin taraftar grupları UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği kararı protesto etmek için dün Bağdat Caddesi’nde yürüyüş düzenledi. Protesto biterken, Fenerli Reis Sokak üzerinde saat 21.00 sıralarında, aralarında daha önce husumet bulunduğu öne sürülen Anadolu Genç Fenerbahçeliler ile Sol açık isimli taraftar gruplarından gençler arasında kavga çıktı.



Slogan kavgası

İddiaa göre Sol Açık isimli grubun “Yönetim istifa” ve “Her yer Taksim her yer direniş” diye slogan atmasına kızan Anadolu Genç Fenerbahçeliler üyesi bir grup, “Fenerbahçeyi siyasete alet etmeyin” diye uyarıda bulundu. Çıkan arbede sırasında Sol açık grubuna üye 26 yaşındaki B.Ö. darp edildi. Olayın ardından bir bıçak alarak yeniden gelen B.Ö., Kadir Ökçesiz ile Cenk Eroğlu’nu bıçaklayıp kaçtı. Ökçesiz kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, Cenk Eroğlu ise hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.



‘Kız meselesi’ mi?

B.Ö’nün 4 kez uyuşturucu bulundurmak 1 kez de yaralama suçundan gözaltına alındığı ortaya çıktı. Polis 17 kişinin ifadesini aldı. Polis olayın 12 Mayıs’ta Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrasında bir genç kız taraftarın aralanması yüzünden çıktığı üzerinde de duruyor. İfadelerde Anadolu Genç Fenerbahçeliler taraftarı kızın Bağdat Caddesi’nde bir otobüs durağında beklerken B. Ö. ve arkadaşlarının durağın camını kırmasıyla yaralandığı ve iki grubun bu nedenle kavga ettiği öne sürüldü.



Acılı babanın saati o anda durmuş

Ökçesiz’in tabutu cenaze aracına yüklenirken babası İbrahim Ökçesiz, oğlunun yanındaki boş bir tabuta vurarak “Kadir, Adli Tıp’tan sonra ben de geleceğim birlikte yatacağız” diyerek gözyaşı döktü. Acılı baba, “Birlikte iş kuracaktık. Oğlum 10 gün önce askerden döndü. İki üniversite bitirdi. Onu benden çaldılar. Bunu yapanlara lanet olsun” dedi. 4 çocuk babası Ökçesiz, oğlunun olay sırasında duran kanlı saatini gösterdi.

Haberin Devamı