Gazete Vatan Logo

Şampiyonlar Ligi Finali 2022 nerede? UEFA Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, Rusya’dan alındı mı, UEFA açıklama yaptı mı?

Şampiyonlar Ligi Finali nerede 2022, ne zaman? Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından gözler Rusya'nın Zenit şehrinde oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finaline çevirdi. Futbol gündemini meşgul eden Şampiyonlar Ligi Finalinin başka bir şehre alınacağı iddia edilirken, Alman basını, bu şehirlerden birinin İstanbul olduğu iddiasını ortaya attı. Peki, Şampiyonlar Ligi Finali 2022 nerede, UEFA açıklama yaptı mı?

Şampiyonlar Ligi Finali 2022 nerede? UEFA Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, Rusya’dan alındı mı, UEFA açıklama yaptı mı?

Rusya-Ukrayna savaşının başlaması UEFA, Şampiyonlar Ligi finalini de etkiledi. Rusya'nın Zenit St. Petersburg şehrinde oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalinin savaş nedeniyle başka bir şehire alınması gündeme geldi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NEREDE, SAVAŞ NEDENİYLE UEFA AÇIKLAMA YAPTI MI?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Avrupa'nın 1 numaralı spor organizasyonunun finali Rusya'nın elinden alındı. 

Avrupa'nın 1 numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası St. Petersburg'un elinden alınarak Fransa'ya verildi.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NE ZAMAN?

29 Mayıs Cumartesi günü oynanacak Şampiyonlar Ligi finali saat 22.00'de başlayacak.