Gazete Vatan Logo

Şamil Ayrım kimdir, nereli? Şamil Ayrım nerenin milletvekili?

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım'ın içinde bulunduğu aracın Azerbaycan’da yaptığı kaza sonrası Yıldırım ve Ayrım için geçmiş olsun mesajları paylaşıldı. Söz konusu gelişmenin ardından Şamil Ayrım kimdir, nereli? Şamil Ayrım nerenin milletvekili? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Şamil Ayrım kimdir, nereli? Şamil Ayrım nerenin milletvekili?

Binali Yıldırım ve AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım’ın içinde bulunduğu araç, Zengilan Havalimanı yolunda kaza yaptı. Peki, Şamil Ayrım kimdir, nereli? Şamil Ayrım nerenin milletvekili?

Şamil Ayrım kimdir, nereli, nerenin milletvekili?

Şamil Ayrım, 1950 yılında Iğdır’ın Tuzluca’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nden Gemi İnşa ve Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Türkiye Gemi Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Deniz Nakliyat T.A.Ş. Genel Müdür Danışmanlığı, 20. Dönem Iğdır, 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği yapmıştır.

DYP ile Iğdır'dan katıldığı 1995 Türkiye genel seçimleri'nde partisi aldığı %17 oyla, milletvekili çıkaramayan HADEP'in ardından 2. sırada yer alarak milletvekili seçildi. 1999 Türkiye genel seçimlerinde ise Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçildi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'den İstanbul milletvekili olarak seçildi.

Evli ve iki çocuk babasıdır.