Gazete Vatan Logo

Şam'dan ağır suçlama!

'Düşmanca ve menfur'

Şam Ankara'yı indirilen uçak konusunda 'düşmanca' tavır sergilemekle suçladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada uçağın indirilmesinin 'düşmanca ve kınanması gereken bir davranış' olarak niteledi ve "Bu Erdoğan hükümetinin düşmanca politikasının başka bir işareti" ifadesini kullandı.

'KAZAYA SEBEP OLABİLİRLERDİ'

Suriye Hava Sahası yetkilisi Aida Abdel Latif, “Türk Hava Kuvvetleri uçağı pilota ön bir uyarı yapmaksızın inmeye zorladı. Bu sırada jetler uçağa bir kazaya sebep olabilicek kadar yakındı” şeklinde konuştu.

Suriyeli yetkilinin SANA haber ajansına verdiği bilgiye göre uçak, Şam’a bu sabah 5:10’da inmeyi başardı. Suriyeli yetkililer uçağın Ankara’da toplam 9 saat kaldığını belirtti.

Öte yandan Latif, Türk yetkililerin, uçak ekibine karşı agresif tavırlar sergilediğini belirtti. Latif, Türk yetkililer ‘uçağın acil iniş yaptığı’na dair belgeyi imzalamayı reddetmeleri üzerine tavırlarını sertleştirdi.

Latif, “Uçakta herhangi bir yasa dışı materyal ya da uluslar arası hukuk kuralları dışında bir kargo bulunmuyordu” dedi.

SURİYE: "TÜRKİYE HAVA SAHASINI KULLANACAĞIZ"

Suriye Havayolları'nın Moskova temsilcisi Ahmet Hüseyin, Rus basınına açıklama yaparak, dünkü olayın ardından Suriye Havayolları şirketinin Şam-Moskova uçuş seferleri rotasını değiştirmek niyetinde olmadığını belirtti.

Hüseyin uçakta gizlice taşınan bir yük bulunmadığını belirterek, "Ciddi bir şey bulunsaydı altı saat arama yapmazlardı. Böyle bir olay ilk defa başımıza geliyor. Böyle tatsız bir hadise yaşandı diye uçaklarımızın Moskova'ya giden rotasını da değiştirmek niyetinde değiliz. Türkiye hava sahası üzerinden uçmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı