Gazete Vatan Logo

Sahra hastanesi nedir? Sahra hastaneleri deprem bölgesinde nereye kuruldu?

Sahra hastaneleri deprem bölgesinde ameliyatlara hazır hale getirildi. Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük depremin 10 ili etkilemesi sonrası Sağlık Bakanlığı da bölgede harekete geçti. Depremin etkilediği Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana ve Adıyaman gibi illerde sahra hastaneleri kuruldu. Ameliyatlar için de hazır halde bulunan sahra hastaneleri için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "10 ilimizde 77 sahra hastanesi kurduk. Acil sağlık hizmeti verilen bu hastanelerin bir kısmında cerrahi operasyonlar da yapabiliyoruz" dedi. Peki sahra hastanesi nedir? Sahra hastaneleri deprem bölgesinde nerelere kuruldu?

Sahra hastanesi nedir? Sahra hastaneleri deprem bölgesinde nereye kuruldu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları sonrası sahra hastanesi nedir sorusu da gündem oldu. Koronavirüs salgını döneminde de uygulanan sahra hastanelerinin kurulumu deprem bölgesinde de devam ediyr. Hastanelere sevk edilmeden önce yaralıların tedavi edildği sahra hastaneleri Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay gibi illerde kuruldu.

SAHRA HASTANESİ NEDİR?

Mobil sağlık birimi olan sahra hastaneleri genellikle askeri amaçlı kullanılmıştır. Hastanelere sevk edilmeden önce hasta ve yaralılar bu sahra hastanelerinde tedavi edilirler. Askeri olarak kullanılan bu hastaneler zamanla deprem gibi doğal afet sonralarında da kullanılır olmuştur.

Depremden etkilenen yaralılara olay yerinde müdahale etmek için kurulan sahra hastaneleri taşınabilir bir ekipmana sahiptir. Şehirlerde kurulabilir ki bu tiplerde genellikle kolay erişilen yerlere ve binalara kurulur.

DEPREM BÖLGESİNDE NEREDE SAHRA HASTANESİ VAR?

Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, "10 ilimizde 77 sahra hastanesi kurduk. Acil sağlık hizmeti verilen bu hastanelerin bir kısmında cerrahi operasyonlar da yapabiliyoruz" demişti.

Haberin Devamı

Sahra hastaneleri depremin etkilediği 10 ilde kuruldu.