Gazete Vatan Logo

Romanya vize istiyor mu? Romanya'ya kimlikle seyahat var mı?

Balkan bölgesinde bulunan Romanya son yılların en çok turist çeken ülkelerin başında geliyor. Ülkemizden Romanya'ya tatile gidecek olan vatandaşlar vize işlemleri ve şartları hakkında da araştırmalarına devam ediyor. Seyahat öncesi o ülkedeki yaşam ve konaklama hakkında bilgileri araştıranlar zamandan da tasarruf ediyor. Eski Doğu Avrupa'nın en güzel ülkelerinden Romanya vize istiyor mu sorusunun cevabı da merak ediliyor. Peki Romanya'da kimlikle seyahat var mı?

Romanya vize istiyor mu? Romanya'ya kimlikle seyahat var mı?

Romanya vizesi, Avrupa tatili planlayan binlerce kişinin merak ettiği konuların başında geliyor. Tarihi ve kültürel dokusu, turistik merkezleri ile dikkat çeken Avrupa ülkelerinden Romanya'ya tatil ya da iş için gidecekler vize işlemleri hakkında da internette araştırmalarına başladı. Türkiye son yıllarda yaptığı birçok anlaşma ve protokol ile birçok ülkeye kimlikle seyahat başlattı. Peki Romanya'ya TC kimliği ile gidilir mi?

ROMANYA VİZE İSTİYOR MU? ROMANYA'YA KİMLİKLE GİDİLİR Mİ?

Dünyanın hemen hemen her ülkesi ülkeye girişte turistlerden pek çok evrak istemekte şartları sağlayanları içeri almaktadır. Pasaport, vize zorunluluğu olan ülkelerin yanısıra Türkiye'den gideceklere ek bazı evrak ve işlemler talep edilmektedir. Romanya da ülkeye girişte birtakım vize ve pasaport şartları istemektedir.

Türkiye'den Romanya'ya gidecek olanların vize alması gerekmektedir. Hususi pasaport ile Türkiye CUmhuriyeti vatandaşları 90 gün vizesiz Romanya seyahati yapabilmektedir.

Hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri de 90 gün vizesiz Romanya'ya giriş yapabilmektedir.

Haberin Devamı

Schengen (şengen) bölgesi üyesi veya Schengen müktesebatını uygulayan ülkelerde ikamet eden veya uzun süreli ikamet amaçlı vizesi bulunan Türk vatandaşları, her 6 ay içinde 3 ay süreyle Bulgaristan'da vizesiz seyahat edebilirler.