Gazete Vatan Logo

Regaip Kandili ne zaman? Recep ayı ne zaman? 3 aylar ne zaman başlıyor? Diyanet dini günler takvimi!

2023 yılında başlayacak olan üç aylar ve üç ayların başlangıcı Recep ayı ile Regaip Kandili binlerce kişi tarafından araştırılıyor. İslam alemi tarafından faziletli olduğu kabul edilen dini günleri ibadet ve dualarla karşılamak isteyenler şimdiden Diyanet tarafından yayınlanan 2023 dini günler takvimini merak ediyor. Peki, Kandil ne zaman? Regaip Kandili ne zaman? Recep ayı ne zaman? 3 aylar ne zaman başlıyor? Diyanet dini günler takvimi!

Regaip Kandili ne zaman? Recep ayı ne zaman? 3 aylar ne zaman başlıyor? Diyanet dini günler takvimi!

2023 yılı kandil günleri ve Ramazan ayının müjdecisi kabul edilen üç ayların hangi tarihte başlayacağı merak konusu oldu.

3 aylar ne zaman başlıyor? Recep ayı ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2023 yılı dini günler takvimine göre, üç ayların başlangıcı Recep ayı 23 Ocak 2023 Pazartesi günü başlıyor. Şaban ayı ise 21 Şubat 2023 Salı günü başlayacak. Gelecek yıl Ramazan ayı ise 23 Mart'ta başlayacak.

Regaip Kandili ne zaman?

2023 yılının ilk kandili, Receb ayının içinde yer alan Regaip Kandili 26 Ocak Perşembe akşamı idrak edilecek. Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü, Berat Kandili ise 6 Mart Pazartesi günü idrak edilecek.