Gazete Vatan Logo

Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur? Kuran-ı Kerim'in hangi suresi Ramazan ayının ilk günü okunur?

Ramazan ayına kısa bir süre kaldı. Milyonlarca müslüman heyecanla oruç ibadetini yerine getirmeye hazırlanıyor. Ancak bu mübarek ayın geldiği gün okunacak bazı dua ve sureler yer alıyor. Kuran-ı Kerim'deki bazı sureler her durum ve mekanda okunmayabiliyor. Ancak bir sure var ki Ramazan'ın ilk gün ve gecesi okuması faziletlidir. Allah'ın kişiyi himayesine alacağı müjdesini veren Fetih Suresi de bunlardan birisidir. İşte 11 Mart 2024 Pazartesi Ramazan'ın ilk günü okunacak dua...

Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur? Kuran-ı Kerim'in hangi suresi Ramazan ayının ilk günü okunur?

Ramazan'ın ilk günü hangi sure okunur, hangi dualar Ramazan ayının ilk gecesi okunması makbüldür? Okunması gerekenler hakkında bazı hadis-i şerifler vardır. Ramazan ayının birinci gecesinde Fetih Suresi okunması tavsiye edilmiştir. Resulallah (sav) şu şekilde buyuruyor:

"Bir kişi Fetih suresinin bütününü Ramazanın ilk gecesi, baştan sona kadar okursa, okuyuşunu da yalnızca Allah rızası için yaparsa, gelecek sene aynı güne kadar Allah bir sene boyunca o kulunu himayesi altına alır."

Ramazan ayının ilk gününde Fetih suresinin 3 kez art arda okunması, okuyan kişinin Allah tarafından gelecek sene aynı gün oluncaya kadar rızkının bol olarak verilmesine vesile olur.”

RAMAZAN'IN İLK GÜNÜ HANGİ SURE, DUA OKUNUR?

Hadislerde anlaşılacağı üzere Ramazan'ın ilk günü ve sonraki günler Fetih Suresi okumasının büyük fazileti vardır. Bu sureyi 11 Mart 2024 Pazartesi Ramazan ayının ilk günü ve sonraki günler okuyan Allah'ın koruması altında olacaktır.

"Fetih Suresi", Kur'an-ı Kerim'in 48. suresidir. Sure, 29 ayetten oluşur ve Mekke döneminde indirildiği düşünülmektedir. Surenin adı, içinde geçen "fetih" kelimesinden gelmektedir ve genel olarak zafer ve başarı ile ilgili konuları ele almaktadır.

Haberin Devamı