Gazete Vatan Logo

PYD'ye kaçan savcının MHP'ye kaset kumpasında parmağı var

2011 seçimlerinden hemen önce MHP'li İhsan ?Barutçu'ya kaset komplosu kuran Savcı Ekrem Beyaztaş, bugün Suriye sınırından PYD'ye kaçmaya çalışırken yakalandı. O dönem uyuşturucu dosyalarına bakan Beyaztaş, İhsan ?Barutçu'nun dinlenmesi yönünde talimat vermiş ve iki ay sonra görüntüler internete sızdırılmıştı.

PYD'ye kaçan savcının MHP'ye kaset kumpasında parmağı var

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş, yasa dışı yollardan Suriye'ye kaçmaya kalkışırken Kilis'te yakalandı. Beyaztaş'ın PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin kontrolündeki bölgeye geçmek istediği öğrenildi.

FETÖ'nün kumpas tetikçisi

Beyaztaş'a dair gündem sarsacak bir detaya ise yenisafak.com ulaştı. Söz konusu bilgilere göre Beyaztaş'ın 2011 yılında FETÖ'nün MHP'li bazı isimlere yönelik kurduğu kaset komplosunda parmağı var.

İhsan Barutçu'yu dinlemiş

O dönem uyuşturucu dosyalarına baktığı öğrenilen İstanbul Savcısı Ekrem Beyaztaş'ın dikkati çeken bir talepte bulunmuş olduğu ortaya çıktı. FETÖ'cü Savcı Beyaztaş'ın talebi doğrultusunda MHP'li İhsan Barutçu, 29 Mart-14 Haziran 2011 tarihlerinde dinlenmiş.

'Dinleme' çalışmalarından yaklaşık iki ya sonraysa Barutçu'ya ait olduğu iddia edilen görüntüler, internet üzerinden sızdırılmıştı. (YENİ ŞAFAK)