Gazete Vatan Logo

Polis kapıyı çalan katilin peşinde

Mezdeke dans grubunun üyesi Aynur Kanbur’un evinin kapısında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturmada polis kapıyı çalan kişiyi arıyor

Polis kapıyı çalan katilin peşinde

Şişli Fulya, Narçiçeği Sokak’ta bulunan Mimozai Apartmanı giriş katında meydana gelen olayda kimliği belirsiz iki kişi ’Mezdeke’ dans ekibi üyesi Aynur Kanbur’a evinde 6 el ateş etti. Kurşunlardan 5’i Kanbur’un vücuduna, 1’i de yüzüne isabet etti. Saldırı sonrasında Aynur Kanbur olay yerinde yaşamını yitirdi. Polis eve gelen iki kişinin kapıyı çaldığını Kanbur’un kapıyı açmasının ardından ise bir kişinin ateş açtığını tespit ettiği ihtimalini değerlendiriyor. Olaydan sonra kayıplara karışan bir kişiyi arayan polis, bölgedeki tüm güvenlik kamerası görüntülerini mercek altına aldı.

Çöpünü dökerken vurdular

Kanbur’un ablası Dilek Kıymış dün Kanal D’deki Renkli Sayfalar Programı’nda yaşananları anlattı. Abla Kıymış, “Şüphelendiğimiz hiç kimse yok. Benim kardeşimin şüphelenilecek bir hayatı yoktu. Herkes biliyor. Hiç kimseye bunu yakıştıramıyorum ama böyle bir olay da yaşanmış değil ezelinden beri. Hiç öyle bir meselemiz yok. Evinin içinde çöpünü dökerken benim kardeşim, apartmana girdi kıstırdı kardeşimi. Çünkü o açmazdı kapısını. Giriş dairesi burası. Çöple beraber paramparça etmiş kardeşimi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yakından takip etmiş

Kardeşiyle ölmeden bir saat önce telefonla konuştuklarını söyleyen abla, “Çöpü daire kapısının önüne koyma saati var onun. Rutindir 20:15. Olay yakın takibi gösteriyor. Bilmiş, takip etmiş ama kim? Öldürme amaçlı biri gelmiş. Apartman komşuları ilk kurşun sesinde balkona koşuyor. Dışarıdan mı diye. Silah sesleri devam edince merdivenlere yöneliyorlar O sırada bunu yapanlar kaçıyor. 2 kişi oldukları, hatta birinde siyah kapüşon, diğerinde siyah atkı olduğu yönünde bir bilgi verildi mahalleli tarafından” diye anlattı.

‘Çok tedirginim’

Cinayet Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada Aynur Kanbur’u iyi tanıyan ve arkadaşı olan Asena ile kızı Dilara Güngör ve Mezdeke grubunun diğer üyelerinin bilgisine başvurdu. İfadesi alınanların Aynur Kanbur’un öldürülmesine neden olabilecek bir şey bilmediklerini söyledikleri öğrenildi. Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğünden ayrılan Aynur Kanbur’un kızı Dilara Güngör bir açıklama yapmazken sadece “Çok tedirginim.” dedi.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü çevreden alınan tüm güvenlik kamera kayıtlarının titizlikle incelendiğini söyledi. Ancak olay gecesi yağmur yüzünden kameralardaki görüntü kalitesinin oldukça düşük olduğu belirtildi. Öte yandan Aynur Kanbur’un öldürülmeden önceki cep telefonu trafiği ve bilgisayarının da bir ip ucu bulunma ihtimaline karşılık inceleme altına alındığı öğrenildi.