Gazete Vatan Logo

Plakaya Göre Trafik Cezası Sorgulama

Plakaya göre trafik cezası sorgulama nasıl yapılır? Plakaya göre trafik cezası sorgulama hizmeti hangi siteden sunulmuştur? İşte plakaya göre trafik cezası sorgulama ile ilgili tüm detaylar…

Araç sürücüleri trafik durumları hakkında internet üzerinden bilgi sağlayabilmektedir. Böylece trafik Emniyet Genel Müdürlüklerine ya da Vergi Dairesi’ne giderek sorgulama yapmaktan kurtularak online olarak alacakları bilgiler sayesinde işlemlerini yürütebilmektedir.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

TRAFİK CEZASI ÖDEME

ARAÇ SORGULAMA

İnternet üzerinden sunulan hizmetler arasında en çok ilgi gören hizmet plakaya göre trafik cezası sorgulama hizmetidir. Plaka üzerinden öğreneceğiniz trafik cezanız ile birlikte bilgilerinize erişmenizin yanından borcunuzu ödemeniz de mümkündür. İnternet üzerinden sorgulama yapabilmek için internet erişimine sahip olmanız yeterli olacağı gibi hizmetlerden yararlanırken plaka bilginizin yanında kimlik bilgileriniz de girmeniz gerekecektir.

Plakaya göre trafik cezası sorgulama hizmetinden yararlanmak için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan internet vergi dairesine giriş yapmanız gerekir. Açılan ekranda motorlu taşıtlar bağlantılarını takip ederek açılan forma bilgilerinizi girebilir ve sonrasında trafik cezanız sistem tarafından yayınlanacaktır. Eğer ödeme yapmayacaksınız plaka üzerinden trafik sorgulama yapmanız GİB üzerinden daha zordur. Daha kolay bir şekilde sorgulama yapabilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesi üzerinden sunulan sorgulama ekranından yararlanmanız gerekir. Böylece daha kolay bir şekilde trafik cezanız hakkında bilgi alabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinde sunulan sorgulamada plakaya göre trafikcezasısorgulaması yerine, isminiz ile trafik cezası sorgulamanız mümkündür.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden yapacağınız sorgulama işlemi trafik cezası ve otopark sorgulama başlığı ile yayınlanmıştır. Bu bakımdan yapacağınız sorgulama sonucunda hem trafik cezanızı hem de otopark borç durumunuza ulaşacaksınız. Sorgulama yapmak için formda yer alan isim, soyisim, doğum yılı ve T.C kimlik numaranızı girmeniz ve doğrula butonuna tıklamanız gerekir. Böylece sistem tarafından girdiğiniz bilgilere ait herhangi bir borç olup olmadığı araştırılacak ve borç bilgilerini açılacak olan yeni sayfada yayınlanacaktır.Açılan sayfa üzerinden inceleme yaparak borç bilgileriniz daha kolay şekilde görebilirsiniz.

Haberin Devamı