Gazete Vatan Logo

'PKK'nın çekilmesi...'

Osman Pamukoğlu, geri çekilme ile ilgili "PKK'nın topraklarımızdan çekilmesi övünülecek bir şey değil" dedi.

HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, PKK’nın siyasi istekleri yerine getirilinceye kadar bekleyeceğini belirterek, "PKK’nın bizim topraklarımızı terk etmesi böyle övünülecek bir şey değil" dedi.

Yerel seçimler için gezilerine başlayan HEPAR Lİderi Osman Pamukoğlu, Bolu’ya geldi. Partililerle biraraya gelen Pamukoğlu, daha sonra Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Milletvekillerine yeni haklar getiren TBMM Üyeliği Kanunu Teklifi’nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesine tepki gösteren Pamukoğlu, "Estetik ameliyatlarını da oradan olacaklarmış. Ne yapacaklar yani yağlarını mı aldıracaklar? Çuvaldan ne yaparsanız yapın, birinci sınıf operatör bile mızrak yapamaz. Pasaport, silah kullanma, geçiş üstünlüğü, yedi sülalerinin bile ücretleri Meclis bütçesinden karşılanacak. Neymiş, statüleri yokmuş. Yetmiyor mu milletvekili olmak" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ ELEŞTİRİSİ

Çözüm sürecini eleştiren Pamukoğlu, "30 yılda ne oldu? 20 yaşındaki gençler, askerler o mezralarda öldüler. O yaşlı kadınlar, çocuklar ne oldu? Çözüm süreci genel affa ya da özel affa dayanacaksa o zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün cezaevlerini açın. İnsan öldüren, katil sıfatı taşıyanları tahliye edin. Onbinlerce insan sinir sistemi bozukluğundan, ruh sağlığının yerinde olmadığından dolayı birini öldürebiliyor. Onları yargılayıp hapis ediyorsunuz, onları da bırakın. PKK’nın dağlarda bulunan kırsal kadrosu niye aşağıya iniyor, güneye iniyor. Bir kısmı Irak’a, Suriye’ye ve İran’a gidecekler. Bu net ve açık. PKK, ’Ben giderim ve siyasi isteklerim yerine getirilinceye kadar beklerim’ diyor. PKK silah bırakır mı, kendini fesheder mi, siyasi amaçlarından vazgeçer mi? Bunu beş yaşındaki çocuğa sorsan o bile cevabını bilir. PKK, neye benziyor bilir misiniz? Bizim memlekette bir laf vardır, ’Kedinin kuyruğuna zil taktı’ denir. İşte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bunu yaptı" dedi.

’ÖVÜNELECEK BİR ŞEY DEĞİL’

Pamukoğlu, PKK’nın topraklarımızı terk etmesinin övünülecek bir şey olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Savaş, barış laflarına gelince; savaş kiminle yapılır? Bir devlet ve hükümetin ordusuyla yapılır. Kim bu devlet, kim bu hükümet, bu ordu kim? Buna cevap verilsin. Toprak düzeninde ağa vardır, ağanın kahyaları, kahyaların da yanaşmaları. Ortadoğu’da ağa Amerikadır. Ortadoğu’da biz dahil onun kahyaları vardır. Kahya da para karşılığı yanaşmalarını çalıştırır. Bu düzen Amerika’nın düzeni. Şimdi sıra Suriye var. Arada İran var. Eğer bu işe böyle bakamıyorsanız, böyle algılayamıyorsanız o zaman düz hatlarda yürüyeceksiniz. PKK’nın bizim topraklarımızı terk etmesi böyle övünülecek bir şey değil."

Haberin Devamı