Gazete Vatan Logo

PKK’ya yaz darbesi!

PKK’ya haziran ayında da göz açtırmayan güvenlik güçleri, 270 teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyonlarda içlerinde bir tanksavar füzesi ile 15 roketatarın da olduğu çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi

PKK’ya yaz darbesi!

Ülkenin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personeli başta olmak üzere tüm güvenlik güçleri kararlı mücadelesini sürdürüyor. Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Siirt başta olmak üzere şehir merkezi ya da kırsal demeden gece gündüz PKK’lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, örgüte yönelik yaz ayında da yoğun operasyonlar gerçekleştirdi.

23 şehit verdik

Kış ve bahar aylarında kırsalı PKK’ya dar eden güvenlik güçleri, yaz döneminde de kararlılıkla yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütü PKK’ya ağır darbe vurdu. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, terör örgütü PKK mensuplarının 1-30 Haziran’daki saldırılarında 23 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bir öğretmenin yaşamını yitirdiği terör saldırılarında, 2 kişi yaralandı. Operasyon ve terör saldırılarında yaralanan 48 güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

370 kişiye gözaltı

Güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzuruna yönelik hain saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK’ya yurt içi ve dışında hava ve kara operasyonlarıyla karşılık verdi. Haziran ayında yurt içi ve dışındaki operasyonlarda 270 terörist etkisiz hale getirildi. PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik pek çok ilde aynı ayda düzenlenen operasyonlarda, aralarında HDP ve DBP’li yöneticilerin de yer aldığı 370 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 111’i tutuklandı.

Zap bombalandı 9 PKK’lı öldürüldü

TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre, dün Zap bölgesine hava destekli operasyon yapıldı. Eylem hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekatında, ayrıca PKK’lı teröristlerin kullandığı 1 barınakla 2 silah mevzii de imha edildi.

118 sığınak imha edildi

Güvenlik güçlerince ülke genelinde haziranda düzenlenen operasyonlarda, bir tanksavar füzesi, 15 roketatar, 14 makineli tüfek, 2 havan, 118 piyade tüfeği, 6 keskin nişancı tüfeği, 40 av tüfeği ve 480 el bombası ele geçirildi, 74 el yapımı patlayıcı imha edildi. Ayrıca 4 bin 640 kilogram amonyum nitrat, 680 tüp, 44 havan mühimmatı, 798 roketatar mühimmatı, 60 bombaatar mühimmatı, 10 mayın, 30 bin 900 silah mühimmatı ile patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda kablo ve fünye ele geçirildi. Terör örgütü mensuplarınca kullanılan 118 sığınak, barınak, mağara ve depo da kullanılamaz hale getirildi.

Haberin Devamı