Gazete Vatan Logo

Perseid meteor yağmuru ne zaman, meteor yağmuru nereden görülecek? Meteor yağmuru Türkiye'de nereden izlenir? 2023 meteor yağmuru saat kaçta?

Perseid meteor yağmuru merakla bekleniyor. Her yıl 13 Ağustos'ta gözlemlenen meteor yağmuru sırasında saatte 60-90 meteor düşüşü gözlemlenebilecek. Meteorların dünya atmosferine giriş hızları ise saniyede 59 kilometreyi bulacak. Peki, Perseid meteor yağmuru ne zaman 2023, saat kaçta? Perseid meteor yağmuru Türkiye’den izlenebilecek mi, nereden görülecek?

Perseid meteor yağmuru ne zaman, meteor yağmuru nereden görülecek? Meteor yağmuru Türkiye'de nereden izlenir? 2023 meteor yağmuru saat kaçta?

Yıldız kayması olarak da bilinen meteor yağmuru tarihi gökbilimi meraklıları tarafından sorgulanmaya başlandı. Meteor yağmuru, Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı'nın (109P/Swift-Tuttle) yörüngesi boyunca yer aldığı bölgelerden gelen meteorların atmosferimize girmesi sonucu meydana gelir.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN 2023, SAAT KAÇTA?

Perseid Meteor yağmuru 14 Temmuz'da başlıyor, 1 Eylül'e kadar sürüyor. En yoğun görüldüğü gün ise bu yıl 12-13 Ağustos gecesi olacak. 23.30-04.00 saatleri arası ise meteor yağmurunun en yoğun gerçekleşeceği zaman dilimi olacak.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

Perseid meteor yağmuru, dünya atmosferine giren ve 13 Ağustos civarında en yoğun olduğu gözlemlenen meteorların oluşturduğu bir gök olayıdır.

METEOR YAĞMURU NEREDEN İZLENİR, İSTANBUL'DAN GÖRÜLECEK Mİ?

Perseid meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek. İstanbul'un tüm ilçelerinden görülebilecek meteor yağmuru için şehir ışıklarından uzak bölgeleri seçmek, yağmuru daha iyi gözlemlemeye yardımcı olacak.