Gazete Vatan Logo

Patlamayla ilgili üç iddia

Ankara’da 10 Ekim Cumartesi günü yaşanan terör saldırısıyla ilgili savcılık soruşturma sürdürürken eylemle ilgili farklı iddialar da ortaya atıldı

Patlamayla ilgili üç iddia

Eylemlerin IŞİD tarafından gerçekleştirildiği ağırlık kazanırken, eylem talimatının canlı bombalara bir kadın tarafından iletildiği öne sürüldü. Talimatları ileten kadın militanın da canlı bomba listesinde olduğu iddia edilirken, kadının sosyal medya hesapları üzerinde yapılan incelemelerde bu bilgilerin ortaya çıkarıldığı öğrenildi.

Bir gün önce keşif

Öte yandan canlı bombaların olay yerinde bir gün önce cuma akşamı keyif yaptıkları, MİT binası ve TBMM’nin etrafında dolaştıkları tespit edildi. Saldırganların daha önce de bölgeyi tanımak amacıyla Ankara Garı önüne birkaç kez daha geldikleri belirlendi.

Biri kadın kılığında!

Canlı bombaların kimliklerinin tespiti ile ilgili çalışmalar sürerken, birinin kapalı kadın kılığına giren bir erkek olduğu, diğerinin ise uzun sakallı olduğu iddia edildi. Soruşturma kapsamında Ankara’daki patlamadan bir gün önce sosyal paylaşım sitesinde açılan fake hesaplarıyla ilgili detaylara ulaşıldı. IŞİD militanlarının örgüte eleman kazandırmak için sosyal paylaşım sitesi üzerinden irtibata geçtikleri de yapılan araştırmalarla ortaya çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı