Gazete Vatan Logo

'Paralelde' 4 yıl sonra gelen iade-i itibar!

Emniyetteki F-tipi örgütlenme tarafından hakkında komplo kurularak tutuklandığı öne sürülen Celal Uzunkaya 4 yıl sonra İzmir Emniyet Müdürlüğüne atandı

'Paralelde' 4 yıl sonra gelen  iade-i itibar!

Emniyet içindeki F-tipi örgütlenme tarafından hakkında komplo kurularak tutuklandığı öne sürülen eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, 4 yıl sonra iade-i itibar ile İzmir Emniyet Müdürlüğüne atandı. Bir ay önce göreve getirilen İzmir Emniyet Müdürü Sami Uslu ise Pasaport Daire Başkanı oldu.

2009’da İzmir’de isimsiz bir ihbar mektubuna dayanılarak başlatılan soruşturmada Uzunkaya, istihbaratta saha ajanı olarak yararlanılan İrfan Erbarıştıran adlı kişiyle birlikte dolandırıcılık yapmakla suçlanmıştı. Erbarıştıran, polisin ifadesine Uzunkaya'yı suçlayan bölümler eklediğini açıklamıştı.


Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da 'Gülen cemaatinin emniyet operasyonu' olarak tanımadığı bu olaydan sonra Uzunkaya görevden alınmıştı. İhbar mektubundaki iddiaların asılsız olduğu belirlenmiş, ancak Uzunkaya bir süre tutuklu kalmıştı. AKP eski Samsun milletvekili Musa Uzunkaya'nın da kardeşi olan Celal Uzunkaya, yargılama sonucu 3 ay hapse mahkum edilmiş ve ceza ertelenmişti. (gazeteport)

Haberin Devamı