Gazete Vatan Logo

‘Paralel Yapı telefonlarımı dinledi’

Silvan’da 13 askerin şehit olduğu saldırı nedeniyle ‘görevi ihmalle’ suçlanıp istifa eden Tuğgeneral Karaosmanoğlu ifadesinde ‘paralel yapı’nın kendisini dinlediğini ve hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

‘Paralel Yapı telefonlarımı dinledi’

2011 yılında Diyarbakır Silvan’da 13 askerin şehit edildiği saldırı nedeniyle ‘görevi ihmalle’ suçlanan ve istifa eden Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadesinin alındığı ortaya çıktı. AlJazeera Türkiye’de yayımlanan habere göre Karaosmanoğlu, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun tutuklandığı MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin soruşturmada tanık olarak ifade verdi. Karaosmanoğlu, 2005-2008 yılları arasında Hamza Celepoğlu’ndan önceki İstanbul İl Jandarma Komutanı’ydı. 2008-2012 yılları arasında Tuğgeneral olarak sırasıyla Karadeniz, Diyarbakır ve Adana Bölge Komutanlığı görevinde bulunan Karaosmanoğlu, 2013 yılında kendi isteği ile emekliye ayrıldı.

Kıdemsiz subay!

Karaosmanoğlu ifadesinde çarpıcı iddialarda bulundu. Karaosmanoğlu, İstanbul’da görevli iken yerine MİT TIR’ları davasından tutuklanan Hamza Celepoğlu’nun yerine geldiğini söyledi. Ancak bu durumun normal olmadğını şöyle ifade etti: “Harp Okulu’ndan 1989 mezunu olup, benim dönemimle aradaki fark altı yıldır. Bu nedenle daha genç ve kıdemsiz bir subayın atanmış olması değişik şekillerde yorumlandı. Bunun ana sebebini bilmiyorum.”

Haberin Devamı

‘İtibarsızlaşmam için’

2008 yılında Tuğgeneralliğe yükselmesinin ardından İBDA-C adlı örgüt adı altında telefonlarının Ankara Emniyeti tarafından dinlendiğini iddia eden Karaosmanoğlu, “PDY örgütünün ilk olarak bu tarihte beni bir terör örgütü adı altında sahte kimlikle dinleyerek, bilinen yöntemlerle daha sonra kullanılmak üzere şantaj, itibarsızlaştırma ve benzer amaçlara yönelik delil arayışı içerisine girdikleri görülmektedir” şeklinde ifade verdi. Karaosmanoğlu’nun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen PDY soruşturması kapsamında ‘telefonlarının yasa dışı’ dinlendiği gerekçesiyle de ‘mağdur’ sıfatıyla ifadesi alındı.

“MİT TIR’ları savcıları hakkımda soruşturma açtı”
Kendi sorumluluk bölgesi olan Hatay kırsalında da zaman zaman şehitler verildiğini ifade eden emekli Tuğgeneral Karaosmanoğlu, “Operasyon sırasında meydana gelen şehitlerimiz üzerinden dönemin özel yetkili savcısı Özcan Şişman ve Aziz Takçı tarafından hakkımda taksirle ölüme sebebiyet vermek ve görevi kötüye kullanmak suçlarından soruşturma dosyası düzenlenmiştir” dedi.

Haberin Devamı