Gazete Vatan Logo

Pamukoğlu'ndan bomba iddia!

Açılım sürecinde silahlı eylemlere ara veren PKK'nın, Hakkari ve Şırnak'a yönelik yeniden konuşlandığı belirtilirken, bölgede uzun yıllar görev yapan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, "PKK, Kuzey Irak kamplarındaki siyasi ve askeri hazırlıklarını tamamladı. Türkiye topraklarına giriş için havaların biraz daha ısınmasını bekliyor" dedi.

Terör örgütünün Hakkari ve Şırnak başta olmak üzere Eruh, Uludere, Cizre ve Silopi'nin de aralarında bulunduğu ilçelere yönelik olarak Cudi, Gabar, Kato ve Herakol-Besta kamplarına yığınak yaptığı bilgisi gündeme gelmişti.



HAFİF AKILLILAR

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı olarak bölgede görev yapan emekli Tümgeneral ve HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu da bu bilgileri doğruladı. Pamukoğlu 'İşbirlikçilerin, aymazların, (Bir yıldır kan dökülmüyor) teranesini sayıklayan hafif akıllıların, gözü aydın' dedi ve şunları söyledi:

"Girişler, Mayıs ayından itibaren başlar ve son gruplar Haziran sonuna kadar, yurtiçindeki kamp bölgelerinde tertiplenmeyi bitirmiş olurlar. Sonbaharda havaların soğumasıyla da yurtiçindeki grupların üçte biri Kuzey Irak kamplarına çekilir. Bu sıradan ve rutin işlem, geçen yıl millete, çözüm süreci için yapıyormuş gibi yutturuldu. Nevruz gösterileri ise tam bir meydan okumaydı. 'Özerklik' artık sıradan sözcük oldu.. Yerel seçim sonuçları ortada.. Kandildekiler, (Oldu oldu, olmadı, günah bizden gitti) diyorlar. Körebe oyununda bile çocuklar, kimin ne olduğunu ve nerede saklandığını bilir." (Gazeteport)

Haberin Devamı