Gazete Vatan Logo

Oy kullanmama cezası kaç TL? YSK 2023 seçimlerinde oy kullanmayanlara ne kadar ceza verdi?

Oy kullanmama cezası kaç TL sorusunun yanıtı merak ediliyor. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde oy kullanmayacak vatandaşlar konuyla ilgili araştırmalarına başladı. Oy kullanmanın zorunlu olup olmadığını bilmeyenler, "2023 seçimlerde oy kullanmamanın cezası ne kadar" sorusuna cevap arıyor. Yüksek Seçim Kurulu geçtiğimiz seçimlerde oy kullanmayanlara 22 TL ceza vermişti.

Oy kullanmama cezası kaç TL? YSK 2023 seçimlerinde oy kullanmayanlara ne kadar ceza verdi?

Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Milyonlarca vatandaş sandık başına giderek seçma hakkını kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak milletvekili seçimleri için oy pusulası da dahil olmak üzere tüm hazırlıklarına devam ediyor. Oy verme işlemi 08:00'da başlayacak ve 17:00'da sona erecek. Her bir birey oy kullanma görevini yerine getirecek. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı bazı vatandaşlar oy kullanamayacak.

OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI?

Kanuna göre seçimlerde oy kullanmak kanuni zorunluluktur. YSK oy kullanmayanlara cezai işlem uygulamaktadır. Bu ceza Maliye Bakanlığı'na ödenir.

2023 SEÇİMDE OY KULLANMAMA CEZASI NE KADAR?

YSK 2017 referandumunda oy kullanmayanlara 22 TL cezai işlem uygulamıştı. Ancak 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanmama cezası henüz açıklanmadı. Oy kullanmayanlara tebligat sonrası cezanın nasıl ödeneceğine dair bir pusula gönderiliyor. Bu ceza PTT'den ödenebiliyor.