Gazete Vatan Logo

Osman Sezgin kimdir, nereli, kaç yaşında? Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcısı olarak atanan Osman Sezgin’in biyografisi…

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine Osman Sezgin atandı. Peki, Osman Sezgin kimdir, kaç yaşında, nereli? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin  hangi görevlerde bulundu? İşte Osman Sezgin’in hayatı ve kariyeri…

Osman Sezgin kimdir, nereli, kaç yaşında? Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcısı olarak atanan Osman Sezgin’in biyografisi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kararnameyle; Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine Osman Sezgin atandı. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcısı olarak atanan Osman Sezgin kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, ilgi alanları ne?

OSMAN SEZGİN KİMDİR?

1959 yılında dünyaya gelen Osman Sezgin, babası devlet memuru olduğu için ilkokul, ortaokul ve liseyi farklı şehirlerde tamamlamıştır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi'nde, doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayan Osman Sezgin, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü derslerini organize etmek üzere görevlendirilmiştir. Sezgin, ayrıca Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Koordinatörlüğü yapmıştır.

TRT 1'de yayınlanan sabah gençlik programına uzman konuşmacı olarak katılan Osman Sezgin, 2020 yılından beri her hafta Pazar günleri TRT Radyo 1'de Kutlu Yuva Mutlu İnsan programını yürütmektedir.

Haberin Devamı

1992 yılında Harp Akademilerinde Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı mensubu albay, amiral ve generallerine; 1995 yılında ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü amir ve müdürlerine hizmet içi eğitim kursu eğitmenliği, hizmet içi eğitim semineri organizesi ve eğitmenliği yapmıştır.

Pek çok Milli Eğitim Şurasına katılan Sezgin, 19. ve son yapılan 20. Millî Eğitim Şuralarına özel davetli olarak katılmıştır. Çeşitli bilimsel projeler yürütmüş ve birçok yüksek lisans ve doktora tezi yönetmiştir.

"Foundation of Tolerance in Turkish Culture" isimli, Londra merkezli Routledge The European Legacy Dergisi'nde yayımlanan eseri TÜBA 2007 Bilimsel Telif Eser Ödülleri Programı ödülüne layık görülmüştür. Ulusal ve uluslararası dergilerde pek çok yayına sahip ve yine pek çok bilimsel dergide hakem ve yayın kurulunda yer alan Osman Sezgin, Eğitim: Kavram ve Kuram ve Kültürel Psikoloji Bağlamında Şahsiyet Bütünlüğü adlı kitapları kaleme almıştır.

Haberin Devamı

Türkiye ve Avrupa'da sayısız seminerler veren Osman Sezgin, Avrupa'da pek çok ülkede 6 sene boyunca eğitim kurumlarında araştırmalar yapmış ve konferanslar vermiştir. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok eğitim kurumuna danışmanlık yapmıştır.

2000 yılında Kalem Vakfı Okulları'nı kuran Sezgin, burada eğitim danışmanlığı görevini yürütmektedir. Kalem Akademi ve Kalem Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü Başkanlığı, Kalem Vakfı Yayınları ve TR Dizin gibi ulusal ve prestijli uluslararası dizinler tarafından taranan Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi kurucu yayın yönetmenliğini yapmaktadır.

1995 yılından bu yana Türk Gençlik Vakfı Başkanlığı ve 2000 yılında kurduğu Kalem Vakfı Başkanlığı görevlerine devam eden Sezgin, evli ve üç çocuk babasıdır.

2004-2005: İstanbul Emniyet Müdürlüğü Emniyet Amir ve Müdürlerine Hizmet İçi Eğitim Kursu

1997: Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Koordinatörü

Haberin Devamı

1995-1997: Marmara Üniversitesi Rektörlüğünün 13/b-4 maddesi uyarınca Fen-Edebiyat Fakültesinin Eğitim Bilimleri Bölümü derslerini organize etmek üzere görevlendirme

1992-1993: Harp Akademilerinde Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı mensubu, albay, amiral ve generallerine Hizmet İçi Eğitim Semineri organizesi ve öğretmenliği

1991: Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Koordinatörlüğü

1988-1990: TRT 1'de her hafta pazartesi günleri yayınlanan sabah gençlik programında psiko-sosyal açıdan gençlik meseleleri üzerine her hafta uzman konuşmacı olarak katılım

İlgilendiği alanlar

Psikolojinin Dili: Psikolojik kavramların etimolojisi ve günümüzdeki kullanımı; yapılan yaygın hatalar ve yetersizlikler ile ihtiyaç duyulan psikolojik kavramların operasyonel ifadesi

Kültürel Psikoloji

Psikoloji Felsefesi

Psikolojik Testler, Değerlendirme ve Yorumları

Psikolojik Açıdan "Avrupa'daki Türk İşçi Çocuklarının Eğitim Problemleri"

Haberin Devamı