Gazete Vatan Logo

Osman Kavala davası ne oldu, dava sonucu? Osman Kavala’nın tutukluluğu devam ediyor mu?

Osman Kavala'nın da tutuklu olduğu Çarşı davası ile Gezi Parkı davasının birleştirilmesiyle 52 sanıkğın yargılandığı davanın sonucu merak ediliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamanın dördüncü duruşması bugün gerçekleşti ve Osman Kavala davasında son durum netleşti. Osman Kavala davası sonucu ne, Osman Kavala davası kararı ne oldu?

Osman Kavala davası ne oldu, dava sonucu? Osman Kavala’nın tutukluluğu devam ediyor mu?

Osman Kavala'nın da içinde bulunduğu 52 sanığın yargılandığı Gezi Parkı davası ve Çarşı davasının 4. duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Osman Kavala davası olarak sorgulanan davaların sonucu merak ediliyor. Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devam edip etmediği araştırıyor. Osman Kavala davasının sonucu belli oldu. Osman Kavala davası ne oldu, dava sonucu? Osman Kavala’nın tutukluluğu devam ediyor mu?

Osman Kavala dava sonucu ne oldu?

Çarşı davası ile Gezi Parkı davasının birleştirilmesinin ardından görülen 52 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında mahkeme heyeti, Çarşı davasının dosyasının ayrılmasına, Osman Kavala'nın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Gezi ve Çarşı davaları ayrıldı. Gezi davasının bir sonraki duruşması 21 Mart'ta görülecek.

Osman Kavala davası nedir?

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın da bulunduğu 16 kişinin yargılandığı dava, 18 Şubat 2020’de karara bağlanmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu Osman Kavala’nın da aralarında olduğu 9 kişinin beraatına; Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Mehmet Ali Alabora’nın ise dosyalarının ayrılmasına hükmetmişti. Savcılığın yerel mahkemenin kararını istinafa taşımasının ardından İstanbul Bölge Adliye 3. Ceza Dairesi 22 Ocak 2021’de 9 sanık hakkındaki beraat kararını bozmuştu.

Bozma kararının ardından İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Nisan 2021’deki duruşmada bu dava ile Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve İnanç Ekmekçi’nin dosyasının birleştirilmesine karar vermişti. Bunun yanı sıra Osman Kavala ile CIA eski danışmanı Henri Barkey’in İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davanın Gezi Parkı ana davasıyla birleştirilmesine karar verilmişti.

Öte yandan, Gezi Parkı eylemine ilişkin Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince verilen karar Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Haberin Devamı

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Gezi Parkı eylemine ilişkin dava ile Çarşı davası arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun belirtildiği kararda her iki dosyanın birleştirilmesi tarafına gidilmesi, yazılı şekilde eksik araştırma neticesinde beraatlarına karar verilmesinin bozma nedeni sayıldığı vurgulanmıştı.

Davalar verilen bozma kararlarının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde birleştirilmişti.